2020-07-03 23:44

Laura Codruţa Kovesi: În ciuda presiunilor, procurorii DNA îşi vor continua investigaţiile

 |  12:03
Laura Codruţa Kovesi: În ciuda presiunilor, procurorii DNA îşi vor continua investigaţiile

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a fost decorată, joi, la Ambasada Suediei cu Ordinul Steaua Polară. Aceasta a ţinut să precizeze că, în ciuda presiunilor exercitate asupra procurorilor, aceştia îşi vor continua investigaţiile.

"Când vorbim de instrumente în combaterea corupţiei, Suedia constituie pentru noi un model de urmat. Lipsa imunităţilor şi a privilegiilor speciale, transparenţa autorităţilor în ceea ce priveşte cheltuirea banului public, principii care sunt stipulate de Constituţia Suediei de peste 200 de ani, sunt demne a de fi însuşite şi de ţara noastră. (...) Această decoraţie onorantă reprezintă pentru mine o recunoaştere a eforturilor constante făcute de colegii din DNA de a lucra cu profesionalism şi corectitudine în lupta cu corpuţia la nivel înalt. Meritul meu este doar acela de a coordona o echipă formată din profesionişti, oameni curajoşi care cred într-o Românie fără corupţie, într-o ţară în care onestitatea este un reflex iar competenţa este criteriul cel mai important. (...) Toate presiunile, toate încercările de intimidare şi hărţuire în viaţa personală sau în plan profesional nu au succes. Ne continuăm munca noastră la fel de consecvent şi hotărât. (...) Munca noastra îi nelinişteşte pe mulţi din cei ce se credeau de neatins şi îi deranjează pe cei care vor să folosească instituţiile statului în interes personal. Este evident că încă mai avem provocări de trecut dar noi vom continua investigaţiile", a afirmat Laura Codruţa Kovesi la Ambasada Suediei, potrivit Mediafax. 

Procurorul şef al DNA a fost distins cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară pentru ”lupta susţinută şi curajoasă împotriva corupţiei din România care constituie paşi importanţi spre îmbunătăţirea transparenţei şi a statului de drept în România”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-03Parerea ta...

RONI
03 Noi 2016

dna kovesi dvs trebuie sa-i luati imediat pe toti cei care au jefuit tara organizat si pe care ii cunoasteti. nu mai tineti dosare atat de mult pentru ca se perimeaza.in suedia judecatorii si procurorii nu au nici un fel de privilegiu ,repet nici unul. in suedia au inchis pur si simplu inchisorile.daca un parlamentar sau un functionar public este prins jefuind bugetul de stat ,ael individ este distrus pentru societatea suedeza imediat.
CROCODILUL FLAMAND
03 Noi 2016

SUEDIA E UN PROST EXEMPLU....PENTRU CA SUEDEZII NU AU FOST IN MAFIA KOMINTERNISTO-NKVD-ISTA DE LA NOI>>>>AICI E VORBA DE MULTI GENERALI DE SECURITATE CARE AU DETURNAT STATUL ROMAN INTR-O CLICA MAFIOTA IN COLABORARE CU MAFIA BANCARA >>VREAU SA VAD SI EU NISTE GENERALI DIN CLICA LUI ILIESCU-NASTASE-MAGUREANU-PLESITA CA DAU SOCOTEALA>>>EI AU PATRONAT TOATA PORCARIA CRIMINALA DE DUPA 1989....SI CRIMELE SI MAFIA IMOBILIARA TOTUL A FOST CONTROLAT DE EI...JUSTITIA DIN ROMANIA A FOST O UNEALTA IN MANA MAFIOTILOR IMEDIAT DUPA 1989.....VEZI CINE A BENEFICIAT DIN JAFURILE BANCARE BRCE...BANCOREX.....FRANKFURT-BUKAREST BANK..FIRME DE ASIGURARI ASIROM ASTRA OMNIASIG ETCETERA....PLUS TOATE FALIMENTELE BANCARE COORDONATE DE ISARESCU EXACT INAINTE DE ATENTATELE DE LA 11SEPTEMBRIE>>>>>BANCA RELIGIILOR....BANCA AGRICOLA....BTR.......ETCETERA......TOATE AU FOST FACUTE CU PREMEDITARE FACUTE DE CAPTALISTII DE CUMETRIE>>>BANII SPALATI PRIN DUBAI,CIPRU...MONACO.....VIENA.....PANAMA......TOT FELUL DE INSULE VIRGINE ETCETERA>>>>TERORISTII DE LA 11 SEPTEMBRIE SUNT BANCHERII DIN ROMANIA SI CLICA LOR DE COMPLICI CONDUSI DE MAFIOTUL SEF 666ISARESCU-ESCROCHERESCU666>>>ACESTI BANI AU FINANTAT TERORISMUL INTERNATIONAL>>>>>NU CUMVA ESTE ILEGAL????>>>>EU ASA AM AUZIT.....SA VERIFICAM CE SPUNE TRIBUNALUL DE LA HAGA DESPRE FINANTAREA TERORISMULUI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz