2020-04-06 22:03

Lege adoptată: SCAD amenzile pentru bicicliști

 |  16:21
Lege adoptată: SCAD amenzile pentru bicicliști

Legea care prevede reducerea amenzilor pentru biciclisti a fost promulgata, luni, de presedintele Klaus Iohannis.

Astfel, scad amenzile pentru biciclisti, dupa ce Iohannis a promulgat legea pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice (PL-x 454/13.11.2017), anunta Administratia Prezidentiala.

"In loc de amenzi cuprinse intre 870 lei si 1.160 lei, nivel considerat drept exagerat chiar si de catre politisti, Codul Rutier va prevedea pentru nerespectarea normelor privind circulatia bicicletelor amenzi cuprinse intre 580 lei si 725 lei.

Concret, proiectul de lege modifica art. 100 si 101 alin. (1) din ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice astfel incat nerespectarea normelor privind circulatia bicicletelor sa nu mai fie sanctionata cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni (6-8 puncte-amenda), ci cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni (4-5 puncte-amenda)", dupa cum au transmis parlamentarii USR.

Proiectul a fost initiat de deputatul USR Sergiu Vlad si a fost adoptat in noiembrie de Camera Deputatilor, ca for decizional.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-23Parerea ta...

AMENZILE PENTRU BICICLIșTI
23 Dec 2019

Pistele pentru bicicliști sunt inexistente cele existente sunt prost executate plus blocate și transformate într-un fel de parcări pentru mașinile grele cu tonaj și ușoare depinde de zona... Parcare cu durata nelimitata. La fel se întâmpla și cu trotuarele pentru pietoni , care nu mai sunt pentru pietoni, nici pentru bicicliști si nici pentru vechile cărucioare pentru cei invalizi. ( Cu infrastructura furata )
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine