2020-04-08 11:30

Legea VACCINĂRII intră în dezbatere în Camera Deputaților

 |  16:52
Legea VACCINĂRII intră în dezbatere în Camera Deputaților

Proiectul legii vaccinării, blocat în sertarele Camerei Deputaților de peste 2 ani și jumătate, va fi deblocat săptămâna aceasta - va fi dezbătut mâine sau cel târziu miercuri în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților, iar apoi, cel mai probabil săptămâna viitoare, ar urma să intre la votul final în plenul Camerei Deputaților, au declarat surse politice pentru HotNews.ro.

Prevederile-cheie din proiectul de lege:

Recomandarea de vaccinare cu vaccinurile incluse în Calendarul Național de Vaccinare pentru copii, vaccinurile impuse de situații epidemiologice care implică vaccinarea și vaccinurile pentru personalul medico-sanitar.

Accesul copiilor în școli și grădinițe, interzis în caz de epidemie. Chiar dacă nu prevede obligativitatea, legea va interzice accesul unui copil nevaccinat în comunitate (grădiniță sau școală) în cazul în care în comunitatea respectivă are loc o epidemie.

Stocuri de vaccinuri pe cel puțin un an. De asemenea, autoritățile vor trebui să asigure un stoc de vaccinuri cel puțin egal cu necesarul anual, au precizat sursele citate, pentru HotNews.ro.

Părinții care refuză vaccinarea trebuie să se informeze. Părinții care refuză vaccinarea copiilor vor trebuie să meargă la informări pe tema vaccinării.

Categoriile de vaccinări recomandate în proiectul legii vaccinării:

vaccinările cuprinse în Calendarul Național de Vaccinare pentru copii;

vaccinările impuse de situații epidemiologice care implică vaccinarea ca masură de intervenție în vederea limitării bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare;

vaccinările pentru personalul medico-sanitar din unitățile sanitare publice și private;

vaccinările pentru alt personal din unitatile publice și private care prin natura atributiilor sunt expuse suplimentar la boli infecțioase sau pot reprezenta surse de infecție ce ar putea pune in pericol sanatatea publica, stabilite prin Hotarare de guvern.

Proiectul legii vaccinării, elaborat de Ministerul Sănătății, a fost aprobat de Guvern pe 9 august 2017 și a ajuns la Parlament o zi mai târziu. Pe 23 octombrie 2017, el a fost adoptat de Senat, apoi a ajuns la Camera Deputaților (for decizional) unde stă blocat de peste 2 ani și jumătate. În prezent, proiectul se află în sertarul Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, unde termenul de depunere a raportului ar fi trebuit să fie 7 noiembrie 2017, iar apoi să meargă în plen.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine