2020-05-29 11:35

Liviu Dragnea, la Eşelniţa: Primăria a acordat autorizaţii de construcţie a locuinţelor în zonă supusă riscului de calamitate

 |  07:58
Liviu Dragnea, la Eşelniţa: Primăria a acordat autorizaţii de construcţie a locuinţelor în zonă supusă riscului de calamitate

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, la Eşelniţa, judeţul Mehedinţi, că Primăria a acordat autorizaţii de construcţie a locuinţelor într-o zonă "supusă riscului de calamitate". Patru case au fost luate de viitură în această zonă, iar alte 17 au fost avariate în urma inundaţiilor puternice.

Cele patru case care au fost luate de viitură în cursul zilei de luni se aflau pe malul râului Eşelniţa.

"Trebuie să spunem încă o dată pentru a nu ştiu câta oară că nu se respectă regimul de autorizare, s-au acordat autorizaţii de construcţii în această zonă care este supusă riscului de calamitate. Indiferent ce se spune că sunt cursuri de apă care sunt seci sau cursuri de apă care au debit foarte mic, atunci când plouă pe aceşti versanţi nu îţi trebuie foarte multă carte ca să înţelegi că se strânge foarte multă apă şi loveşte exact în malul apei. Din acest motiv s-a întâmplat ce s-a întâmplat aici, sper să înţeleagă toată lumea că asta nu este o zonă unde se poate construi”, a precizat vicepremierul Liviu Dragnea, la Eşelniţa.

Liviu Dragnea a fost însoţit la Eşelniţa de ministrul de Interne, Gabriel Oprea. Şi acesta a criticat faptul că s-au acordat cu prea mare uşurinţă autorizaţii de construcţie a caselor în zone cu risc de calamitate.

"Din păcate, foarte multe case pe malul apei. Spunea domnul primar că doar la o sută de ani se întâmplă, dar uitaţi că o dată la 100 de ani dacă e aşa, se întâmplă. Avem aici pompieri, jandami, poliţişti, care ajută locuitorii să-şi dea apa din curţi. Sunt oameni speriaţi, aţi văzut bătrâna care plângea, aşa este la greu. Noi am venit aici să le arătăm oamenilor că nu sunt singuri, că suntem aici să-i ajutăm. Solicitarea iniţială a fost să aducem motorină, alimente, cazarmament. Le-am adus. Acum primarul care este aici, primarul de la Orşova, prefectul încep să facă evaluări. De ce au nevoie îi ajutăm de la Bucureşti”, a precizat vicepremierul Gabriel Oprea.

Mai multe efective sporite de la Pompieri, Poliţie, Jandarmerie şi Poliţie de Frontieră se aflau marţi la Eşelniţa pentru a-i ajuta pe localnici să-şi scoată apa din gospodării.

De asemenea, vicepremierul Gabriel Oprea a spus că în zonă vor fi aduşi alţi o sută de jandarmi de la Craiova pentru a ajuta la decolmatarea râului Eşelniţa.

"Principalul lucru pe care trebuie să-l facem este să aducem utilaje aici, trebuie blocat un braţ de la acest râu, în sat trebuie redirecţionată scurgerea de pe versanţi pentru a proteja un rând de case. Cei de la Ministerul de Interne ajută să scoatem noroiul din case şi din curţi. Este important aici, în această zonă, să protejăm de viitură, s-a găsit un drum pe unde să vină un utilaj ca să poată aduce pietre mari pentru a bloca un braţ al râului să nu mai lovească în această zonă. În Orşova le-am cerut să se implice mai mult să-l ajute mai mult pe primar, să fie mult mai coerenţi în decizii pentru că acolo este într-adevăr un oraş foarte mult lovit”, a afirmat vicepremierul Liviu Dragnea.

Primarul din comuna Eşelniţa, Ioan Ciuru, a afirmat, că în localitate au fost luate de apă patru case, patru imobile ale unor agenţi economici au fost distruse, iar alte 17 locuinţe au fost avariate în proporţie de 10 - 80 la sută.

De asemenea, două persoane au fost date dispărute în cursul zilei de luni, acestea fiind căutate de localnici însă fără rezultat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine