2020-07-09 05:52

Liviu DRAGNEA rămâne în închisoare. Instanţa Supremă A RESPINS contestaţia la executare

 |  19:38
Liviu DRAGNEA rămâne în închisoare. Instanţa Supremă A RESPINS contestaţia la executare

Liviu Dragnea rămâne după gratii, după ce judecătorii de la ÎCCJ a decis să respingă contestația la executare formulată de fostul lider PSD. În cererea depusă la ICCJ, Dragnea cerea eliberarea sa „de îndată”. Decizia nu este definitivă, iar Dragnea poate depune contestație împotriva măsurii de joi, care se va judeca tot la instanța supremă.

„Din Decizia CCR nr 417 din 03.07.2019 rezultă indiscutabil că sentinţa penală prin care contestatorul a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate şi pe care acum o execută strict în temeiul acestei sentinţe (devenite definitive prin respingerea apelurilor pe latură penală) a fost pronunţată de un complet nelegal constituit, adică de o instanţă care nu este prevăzută de lege, cu violarea dreptului la un proces echitabil”, se stipula în cererea depusă de avocatii lui Dragnea la ICCJ.

„Contestatorul (...) nu exercită vreo cale (ordinară sau extraordinară) de atac împotriva hotărârii definitive de condamnare, nu pune în discuţie temeinica şi/sau legalitatea sau autoritatea de lucru judecat ale hotărârii penale definitive de condamnare, ci solicită exclusiv eliberarea sa imediată, ca urmare a publicării oficiale a deciziei CCR care constituie o impiedicare la executare”, mai spunea cererea, citata de stiripesurse.ro.

Întrebat de jurnalişti, la ieşirea din sala de judecată, care era ″preţul″⁣ la care făcea referire, Liviu Dragnea a răspuns: “Preţul era România”.

“Am crezut şi încă mai cred că un om nu poate fi condamnat decât de o instanţă constituită conform legii. Nu se poate vorbi de un proces echitabil sau de o hotărâre corectă, când este vorba de o decizie a unei instanţe nelegal constituite”, a mai spus Dragnea.

Decizia CCR a fost publicată în Monitorul Oficial pe 10 octombrie 2019.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-30Parerea ta...

MAGUREANU
31 Ian 2020

Acest monstru a saracit jud TELEORMAN EL a impartit judetul cu securistul bolsevic IOAN NICOLAE (proprietar de aeronava), NITULESCU s-a zbatut in zadar sa apuce si el cat mai mult din avutia comuna a teleormanenilor. Cum sa-i dea JUSTITIA eliberare din puscarie REPETENTULUI NATIUNII cand el mai este inculpat pentru infractiuni grave, in TREI DOSARE PENALE (Insula Belina, Teldrum si PORCARIA de la Salcia jud TR)care sunt cercetate "LA ORDINUL MAFIEI" ca mersul melcului.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz