2020-04-05 11:13

Liviu Negoiţă, protectorul unei firme de casă a PDL

 |  15:58

Edilul sectorului 3 al Capitalei, Liviu Negoiţă, protejează firmafratelui colegului său de partid, Ştefan Pirpiliu, cu toate că aceasta a irositmilioane de lei din banii contribuabililor. Astfel, Primăria Sectorului 3 aacceptat improvizaţii ale firmei de construcţii pentru remedierea unor lucrări cuprobleme. De asemenea, reprezentanţii administraţiei locale nu au depus nici oplângere împotriva firmei private pentru a recupera o parte din banii risipiţi.

Primarul Sectorului 3 şi vicepreşedintele PartiduluiDemocrat – Liberal (PDL), Liviu Negoiţă, refuză să iamăsuri împotriva firmei de construcţii Delta ACM 93 SRL, cu toate că aceasta aprovocat pierderi de milioane de lei din banii publici prin numeroase lucrărirealizate în Capitală. Firma Delta ACM 93 este cunoscută ca aparţinând frateluideputatului PDL Ştefan Pirpiliu.

Administraţia locală condusă de Liviu Negoiţă a investitpeste 10 milioane de lei pentru amenajarea spaţiului verde de pe BulevardulNicolae Grigorescu din sectorului 3, potrivit surselor din cadrul ConsiliuluiLocal. Anul acesta, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a desfiinţat spaţiulverde pentru extinderea bulevardului. Astfel, banii investiţi de Primăria Sectorului3 (PS3) s-au dus ”pe apa sâmbetei”.

Directorul Direcţiei Achiziţii Publice din cadrulPrimăriei Sectorului 3, Alina Socobeanu, susţine că firma de construcţii arputea fi acţionată în instanţă pentru recuperarea banilor investiţi în spaţiulverde, deoarece arborii puteau fi dezgropaţi şi replantaţi într-o altă zonă.Totuşi, PS3 nu a înaintat nici o acţiune împotriva firmei Delta ACM. Mai mult,edilul sectorului 3 dă de înţeles că nici nu are de gând să strice relaţiile cufirma de construcţii. “Noi nu am fost chemaţi de Primăria Capitalei să ne luăm copacii. Firma nuare nici o vină. Ei au intrat cu utilajele şi au curăţat zona. Dacă eramanunţaţi, veneam şi ridicam copacii cu ADP-ul de sector”, ne-a declarat primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă. Înplus, acesta susţine că nici nu a fost cheltuită o sumă mare de bani. “Putem spune că au fost risipiţi bani publici. Dar aşa seusucă şi câţiva dintre copacii plantaţi în sectorul 3. Putem spune că şi aceicâţiva arbori uscaţi reprezintă o irosire de bani publici. Noi am decis săamenajăm Bulevardul Nicolae Grigorescu pentru că Primăria Capitalei nu a datnici un semn că va pune în aplicare proiectul de lărgire”, ne-a mai explicat Negoiţă. De cealaltă parte,reprezentanţii municipalităţii bucureştene susţin că Liviu Negoiţă trebuia săcunoască intenţia Primăriei Generale de a extinde Bulevardul Nicolae Grigorescu.“Proiectul Primăriei Municipiului Bucureşti privinddemararea lucrărilor de străpungere Splaiul Dudescu-Nicolae Grigorescu a fostanterior celui prin care Primăria Sectorului 3 a dispus amenajarea spaţiuluiverde din acea zonă. Astfel, informăm că proiectul PMB datează încă din anul2006, în timp ce Primăria Sectorului 3 a luat măsurile privind amenajareaspaţiului verde anul trecut. Având în vedere că exista încă de acum patru aniun proiect în desfăşurare, primăria de sector ar fi trebuit să informeze PMB cuprivire la un eventual proiect de amenajare a spaţiului verde din acea zonăpentru o dezvoltare unitară a oraşului”, susţinoficialii PMB.

Invenţii pe bani publici, de dragul colegilor de partid

Aceeaşi firmă, Delta ACM, a montat şi bordurile suprapusede pe strada Baba Novac din sectorul 3. După aproximativ doi ani, bordurile aucrăpat în mai multe locuri. În aceste condiţii, firma de construcţii a găsit osoluţie originală de a remedia situaţia. Bordurile au fost tencuite. Cu toatecă lucrarea era încă în garanţie, Primăria sectorului 3 nu a solicitatînlocuirea bordurilor şi nici nu a depus vreo plângere împotrivaconstructorului la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului. Dupăcum anticipau şi specialiştii în construcţii de drumuri, “invenţia” firmei Delta ACM nu a avut viaţă lungă. Tencuialaaplicată pe bordurile de pe strada Baba Novac a crăpat deja în mai multelocuri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine