2019-12-14 14:34

Locuințe ANL pentru tineri. Guvernul modifică legea

 |  17:24
Locuințe ANL pentru tineri. Guvernul modifică legea

Guvernul a aprobat astăzi noi prevederi legale din legea Agenției Naționale de Locuințe, referitoare la facilitățile de locuire pentru tinerii cărora sursele de venit nu le permit achiziția unei locuințe în proprietate sau închiriere.

Astfel, se modifică vârsta până la care pot primi repartiție pentru locuință tinerii, respectiv în cel mult 36 de luni de la împlinirea vârstei de 35 de ani.

Legislația secundară adoptată miercuri de Guvern îi include și pe tinerii specialiști din sănătate și învățământ. De facilități locative, vor beneficia și tinerii rezidenți. Locuințele pentru tineri destinate închirierii vor fi repartizate tinerilor specialiști din învățământ și sănătate, atât din fondul de locuințe nou construite, cât și din cele pentru care au fost reziliate de drept contractele de vânzare cu plata în rate.

Analizarea cererilor pentru locuințele destinate închirierii exclusiv unor specialiști din sănătate și educație se face de către comisii sociale, constituite de către primarul localității, pe baza criteriilor specificate în noile norme de aplicare a legii.

Pentru construirea de noi locuințe ANL, vor fi preluate de la autoritățile publice locale doar acele terenuri destinate construcției de locuințe prin programele guvernamentale pentru care sunt viabilizate până la limita exterioară a perimetrului destinat construcțiilor. Necesitatea și oportunitatea proiectelor sunt stabilite în colaborare cu autoritățile publice locale, luând în considerare și solicitările depuse de posibilii beneficiari, și înregistrați în baza de date gestionată de ANL.

Tema de proiectare este stabilită de ANL, iar plafonul maximal de cost este aprobat de către Consiliul de Administrație al ANL. Locuințele se repartizează în baza unor criterii aprobate de Consiliul de Administrație al ANL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray