2020-08-04 21:12

Lovitură pentru TVR. A pierdut drepturile de transmisie ale Festivalului „George Enescu” în fața unui post SURPRIZĂ

 |  13:35
Lovitură pentru TVR. A pierdut drepturile de transmisie ale Festivalului „George Enescu” în fața unui post SURPRIZĂ

Televiziunea Română, care a avut calitatea încă de la prima ediţie de coproducător al Festivalului "George Enescu", a pierdut anul acesta drepturile de transmisie a concertelor din cadrul evenimentului. Postul TV câștigător reprezintă o mare surpriză pe piața media - Trinitas TV.

"Pentru Televiziunea Română reprezenta un act de onoare să preia integral concertele din cadrul Festivalului Enescu, cel mai important proiect cultural al anului 2019. Dar din cauza incompetenţei conducerii TVR, anul acesta a ratat pur si simplu transmitarea acestui eveniment deosebit", se arată într-un comunicat transmis News.ro de Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor. 

Postul Trinitas va asigura difuzarea festivalului cu 20 de camere de televiziune si postarea pe internet gratis, putând fi preluat astfel şi de către alte posturi. Până acum, televiziunea publică nu a putut asigura aceste lucruri la un asemenea nivel, dar, în schimb a solicitat bani organizatorilor festivalului, ceea ce Trinitas nu a solicitat.

Festivalul rămâne nu doar cea mai importantă manifestare culturală internaţională de omagiere şi de cunoaştere a operei marelui compozitor George Enescu, dar şi cel mai bun prilej de promovare internaţională a valorilor culturale ale României. Toate naţiunile importante ale lumii îşi susţin artiştii de valoare prin evenimente şi programe culturale de anvergură care contribuie decisiv la creşterea renumelui şi prestigiului ţărilor respective în lume. Ca de fiecare dată, Festivalul Internaţional "George Enescu" acesta aduce din nou pe scenă personalităţi de renume mondial, continuând astfel linia de dezvoltare constantă şi de creştere în valoare.

"Astfel, ratarea difuzării Festivalului "George Enescu" în acest an, demonstrează încă o dată, incapacitatea conducerii TVR de a gestiona în mod responsabil problemele televiziunii publice. Ce se petrece în această instituţie a statului, finanţată exclusiv din banii cetăţenilor români, este pur şi simplu incalificabil. Este greu de conceput cum televiziunea plătită din bani publici funcţionează în detrimentul cetăţenilor români, dar acest lucru se explică prin neputinţa şi incapacitatea doamnei Doina Gradea de a conduce TVR", a mai transmis Gigel Ştirbu.

Până la publicarea acestei informaţii, Televiziunea publică nu a reacționat de niciun fel, netransmițând vreun punct de vedere. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz