2019-11-18 01:28

Lucrările la Arcul de Triumf, finalizate în 2018. Ridicat şi renovat în câte un an, reconsolidat în cinci ani

 |  21:01
Lucrările la Arcul de Triumf, finalizate în 2018. Ridicat şi renovat în câte un an, reconsolidat în cinci ani

P24

Serviciul de Cultură din Primăria Capitalei a constatat deficienţe majore la consolidarea, restaurarea şi conservarea Arcului de Triumf din Capitală, datorate proiectantului. În plus, trebuie înlocuită reţeaua electrică, inclusiv iluminatul arhitectural. Bugetul alocat a fost de 30 de milioane de lei, iar constructorului nu i se vor imputa neajusurile create. Din aceste motive, Municipalitatea a decis prelungirea contractului de finalizare a contractului până la 31 decembrie 2018 şi includerea lui în categoria „proiecte nefuncţionale”.

Una dintre primele promisiuni din actualul mandat ale Gabrielei Firea a fost aceea că se va defila pe sub Arcul de Triumf în 2016. Patru luni mai târziu, primarul general ne spune că nici în 2018 nu se va putea defila, deoarece Arcul de Triumf este “un proiect nefuncţional”. În toată istoria lui, monumentul nu a stat atât de mult timp închis publicului. El a fost construit în perioada 1921-1922, renovat în perioada 1935-1936, iar lucrările de reconsolidare şi modernizare durează deja de trei ani şi se vor finaliza peste alţi trei ani. Costurile totale ale consolidării şi reabilitării monumentului au fost de 30 de milioane de lei, din care aproape 23 de milioane de lei trebuia să fie finanţare europeană. Deoarece nu s-a reuşit finalizarea lucrărilor până la 30 iunie 2016, Primăria Capitalei a pierdut toată finanţarea europeană şi trebuie să returneze Ministerului Dezvoltării banii cheltuiţi până acum. De această dată, Serviciul de Cutură din primărie reclamă grave deficienţe de execuţie, ba mai mult, deficienţe în Proiectul Tehnic al Documentaţiei. În document nu se spune niciun cuvânt despre recuperarea banilor de la constructor sau proiectant. Consiliu General va putea dezbate şi vota prelungirea datei de finalizare a lucrărilor la Arcul de Triumf pe 31 octombrie.

"Au fost amânări succesive, au fost zece acte adiționale și cred că, de acum înainte, trebuie să tratăm cu mai multă responsabilitate, încă din faza de proiectare toate aceste lucrări, pentru a nu mai exista atâtea întârzieri, amânări de finalizare și acte adiționale.Această lucrare e spre finalizare. 87% din ea este realizată, atât în ce privește consolidarea, cât și restaurarea. Mai sunt așteptați doi izolatori seismici zilele următoare și promisiunea fermă este că pe 30 iunie să se poată spune că s-a încheiat această lucrare. Două săptămâni durează recepția”, a afirmat Gabriela Firea, pe 14 iunie 2016, după ce a vizitat șantierul de la Arcul de Triumf.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-26

Mai multe imagini:
Lucrările la Arcul de Triumf, finalizate în 2018. Ridicat şi renovat în câte un an, reconsolidat în cinci ani
zoom
Parerea ta...

UN NATIONALIST ROMAN
26 Oct 2016

LAU CONSTRUIT IN 1 , 5 ANI SI IL REPARA IN 7 ANI . MAFIA CARE A SEMNAT CONTRACTUL , TRIMISA IN TRIBUNALUL MILITAR . TRADATORI DE TARA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray