2020-03-28 16:27

Lucrezi în imobiliare? Îți cauți o casă? Un job? Studiază staţiile de METROU din București

 |  09:41
Lucrezi în imobiliare? Îți cauți o casă? Un job? Studiază staţiile de METROU din București

Nu este nicio noutate: aproape toate stațiile metrou din București sunt aglomerate. Și, potrivit analiștilor și analizelor, dacă nu se vor lua măsuri, în curând românii vor merge doar pe jos la muncă sau unde au treabă. Asta dacă mai au loc și pe jos având în vedere că populația Capitalei este în creștere, nu natalitatea fiind cauza, ci oamenii din alte orașe care vin după job-uri, normal.

Potrivit analizelor de piață, schimbările apărute în topul celor mai aglomerate staţii staţii reflectă în special dezvoltarea segmentului de birouri în Capitală. Cu alte cuvinte, se poate vedea cum evoluează piața imobiliară după cum curge “fluxul” la metrou. Dacă lucrezi în imobiliare, îți cauți o locuință sau un job, stațiile de metrou pot fi un indiciu clar a ceea ce se întâmplă, unde se află cel mai mare flux de oameni și ce noutăți mai sunt în “zona de la suprafață”.

Aurel Vlaicu este cea mai aglomerată staţie de metrou din Bucureşti, anul trecut fiind înregistrate aici 8,1 milioane de călătorii, în creştere cu 46% faţă de 2014, când se clasa pe locul opt în clasament, arată o analiză a Crosspoint pe baza datelor de la Metrorex. Aurel Vlaicu este acum pe primul loc, faţă de locul 8 în 2014 și era de așteptat, se vede cu ochiul liber ce se întâmplă în acea zonă, la suprafață - clădirile de birouri cresc peste noapte, deși situația transportului e la pământ.

Stocul de birouri al capitalei s-a dublat

Potrivit analizei, schimbările apărute în topul celor mai aglomerate staţii reflectă în special dezvoltarea segmentului de birouri în Capitală, creşterea de la Aurel Vlaicu fiind direct proporţională cu cea a stocului de birouri din zonă, unde numărul de angajaţi a ajuns la peste 120.000. Traficul de călători în staţiile de metrou din Bucureşti a crescut cu 3% în perioada 2014 - 2019, până la 177 de milioane, iar cea mai aglomerată staţie este Aurel Vlaicu din motive vizibile la suprafață. „Stocul de birouri al Capitalei aproape că s-a dublat în ultimii 6 ani, ajungând la peste 3 milioane de metri pătraţi în care lucrează aproximativ 350.000 de angajaţi”, se menţionează în analiză. „Dacă în zone precum cele de nord şi de vest ale Bucureştiului creşterea numărului de călători este în primul rând o consecinţă a dezvoltării proiectelor de birouri, în sudul Capitalei creşterea semnificativă a traficului este cauzată de numărul record de proiecte rezidenţiale noi cu preţuri accesibile”, tot potrivit sursei citate.

Magistrala M2 de metrou care leagă sudul de nordul Bucureştiului continuă să fie cea mai tranzitată, însă numărul călătoriilor pe această rută a scăzut cu 7%, în ultimii şase ani. Pe de altă parte, singura magistrală care a înregistrat o creştere a traficului de călători este M4, ca urmare a inaugurării în 2017 a două staţii noi, respectiv Laminorului şi Străuleşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine