2020-05-29 02:11

Ludovic Orban anunță noi MĂSURI pentru angajați și angajatori

 |  20:22
Ludovic Orban anunță noi MĂSURI pentru angajați și angajatori

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri seara, noi măsuri pentru angajați și angajatori în contextul stării de alertă.

”Guvernul va plăti șomaj tehnic angajaților din domeniile care nu și-au reluat activitatea. Ceilalți vor primi un alt sprijin.

Foarte mulți români și-au pierdut locul de muncă sau au ajuns în șomaj tehnic. Foarte mulți români s-au întors în țară din străinătate după pierderea locurilor de muncă. Sunt în jur de 600.000 de români care au fost în șomaj tehnic și 700.000 care vor căuta locuri de muncă. Din acest motive, pe lângă măsura activă de reluare a activității, vom folosi mai multe măsuri active dedicate diferitelor categorii de angajați.

Vom acorda un procent de până la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja cetățenii români care sunt în căutarea unui loc de muncă pentru cel puțin 3 luni de zile. C

ategoriile care se angajează mai greu, cum sunt tinerii absolvenți sau persoanele aflate aproape de pensionare, vom dezvolta instrumente de angajare a lor mult mai generoase, vom susține o parte din salariul brut o perioadă mai lungă. Măsurile vor fi luate cu anumite condiții firești, cum ar fi ca după încetarea plății de Guvern, compania să mențină angajații.

Și pentru zilieri există o nevoie reală, pentru fermierii români, vom adopta un act normativ de susține a zilierilor” a anunțat Ludovic Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine