2020-06-02 15:54

UPDATE. MAE: Un român se află pe lista pasagerilor din avionul care s-a prăbuşit în estul Ucrainei. Românul, student la UMF Cluj

 |  07:22
UPDATE. MAE: Un român se află pe lista pasagerilor din avionul care s-a prăbuşit în estul Ucrainei. Românul, student la UMF Cluj

UPDATE, ora 14.00: Românul care se afla în avionul prăbușit, ar fi fost student la UMF Cluj și avea și cetățenie canadiană, anunță televiziunile de știri. Acesta ar fi fost însoțit și de prietena sa de naționalitate olandeză.

UPDATE, ora 12.32 Ministerul de Externe a anunţat vineri că pe lista pasagerilor avionului care aparţinea companiei Malaysia Airlines şi care s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, se afla şi un român, care avea dublă cetăţenie.

„În completarea informării de presă transmisă în această dimineaţă cu privire la tragedia aviatică din Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe informează că - urmare a  verificărilor care continuă, în vederea stabilirii identității tuturor pasagerilor - i-au fost furnizate noi informaţii potrivit cărora, pe lista transmisă până la acest moment de compania Malaysian Airlines se regăseşte un cetăţean care deţine dublă cetăţenie, inclusiv cetăţenie română”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Potrivit sursei citate, familia acestuia a fost informată de autorităţile din ţara de domiciliu, iar autorităţile române au luat, de asemenea, legătura cu familia.

MAE a precizat că familia victimei a anunţat că nu doreşte, „sub nicio formă, să fie făcute publice niciun fel de date personale”. 

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat vineri dimineaţa că pe lista pasagerilor avionului care aparţinea companiei Malaysia Airlines şi care s-a prăbuşit în estul Ucrainei nu se afla niciun cetăţean de naţionalitate română. 298 de persoane au murit în urma catastrofei aviatice.

Citeşte şi: 

”Ministerul Afacerilor Externe al României informează că - în urma verificărilor întreprinse de Celula de criză, de la momentul convocării acesteia la nivelul Centralei MAE şi până în acest moment – nu se confirmă prezenţa niciunui cetăţean de naţionalitate română pe lista pasagerilor aeronavei de linie "Boeing 777" aparţinând companiei „Malaysia Airlines” care efectua zborul MH17 pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur şi care s-a prăbuşit în estul Ucrainei”, informează MAE într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: 

Sursa citată a mai precizat că, celula de criză de la nivelul Centralei MAE împreună cu misiunile diplomatice la Haga, Kuala Lumpur şi Kiev rămân în legătură permanentă cu oficialităţile locale până la confirmarea listei finale a pasagerilor.

Citeşte şi: 

Vicepreşedintele departamentului european al companiei Malaysia Airlines a anunţat joi noaptea că la bordul avionului care s-a prăbuşit în Ucraina se aflau 298 de persoane, dintre care 154 de olandezi, relatează AFP, citat de Mediafax.

"La bord au fost 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului", a declarat Huib Gorter, vicepreşedintele departamentului european al Malaysia Airlines.

El a mai spus că, în afară de cei 154 de olandezi, la bordul avionului se aflau, de asemenea, 27 de australieni, 23 de malaysieni, 11 indonezieni, şase britanici, patru germani, patru belgieni, trei filipinezi şi un canadian.

De asemenea, naţionalitatea a peste 50 de persoane urmează să fie stabilită.

Ministerul belgian de Externe a declarat că, în accidentul aviatic au murit cinci cetăţeni belgieni, ci nu patru.

De asemenea, preşedintele francez, François Hollande, a declarat la rândul său, că la bordul avionului "puteau fi mai mulţi cetăţeni francezi".

Directorul ONUSIDA a declarat vineri că "mulţi" dintre pasagerii avionului malaysian care s-a prăbuşit, joi seara, în estul Ucrainei se deplasau la o conferinţă mondială pe tema SIDA, care urmează să aibă loc în acest weekend, la Melbourne.

Un avion de linie care aparţinea companiei Malaysia Airlines şi care decolase din Amsterdam şi se îndrepta spre Kuala Lumpur s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi, provocând moartea a 298 de persoane.

Autorităţile de la Kiev şi rebelii s-au acuzat reciproc de lansarea unei rachete care ar fi provocat catastrofa, fără ca vreun element material să permită stabilirea cu siguranţă a acestei ipoteze.

De asemenea, oficiali americanii au declarat că avionul malaysian a fost doborât de o rachetă sol-aer, dar originea acesteia rămâne nesigură.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine