2019-07-19 05:08

Magazin LIDL, amendat cu 10.000 de lei după ce a fost găsit un ȘOARECE în lada cu fistic

 |  14:57
Magazin LIDL, amendat cu 10.000 de lei după ce a fost găsit un ȘOARECE în lada cu fistic

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Neamţ a amendat cu 10.000 de lei un magazin Lidl din Piatra Neamţ unde un bărbat a descoperit un şoarece în fisticul scos la vânzare în vrac.

Un bărbat a descoperit un şoarece într-o ladă cu fistic de la un magazin Lidl din Piatra Neamţ şi a postat pe internet mai multe fotografii.

Autotitatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat că CJPC Neamţ a declanşat vineri un control la acest magazin, verificând legalitatea funcţionării (inclusiv existenţa contractului de deratizare/ dezinsecţie cu respectarea programului de efectuare a acestor operaţiuni), respectarea condiţiilor de depozitare şi comercializare, identificarea eventualelor urme de rozătoare, respectarea elementelor obligatorii prevăzute de Regulamentul UE referitor la informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare şi încadrarea produselor în termenul de valabilitate şi modul de indicare a preţurilor.

De asemenea, au fost verificate toate loturile de produse expuse la vânzare, cât şi cele din depozitul supermarketului, iar ora controlului nu au fost găsite alte abateri, spune ANPC.

Conform sursei citate, magazinul retrăsese de la comercializare cantitatea de 3,8 kilogramede fistic în valoare de 239,3 de lei, imediat ce consumatorul a sesizat reprezentanţii unităţii.

ANPC mai spune că magazinul a fost amendat cu 10.000 de lei. 

"În conformitate cu prevederile art. 7, lit b din Ordonanţa Guvernului nr 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, operatorii economici sunt obligaţi să se asigure că produsele oferite spre comercializare sunt sigure, respectiv faptul că utilizarea produsului nu prezintă riscuri pentru sănătatea consumatorilor. Or, pentru limitarea prejudicierii consumatorilor, actul normativ prevede la art 55, alin 1 oprirea definitivă a comercializării şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor care prezintă urme de contact cu rozătoare", precizează Autotitatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, potrivit News.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray