2019-08-23 07:39

MAI: 203.000 de lei, amenzi într-o singură noapte

 |  12:21
MAI: 203.000 de lei, amenzi într-o singură noapte

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 162 de cluburi din ţară au fost verificate de echipe mixte alcătuite din pompieri şi reprezentanţi ai structurilor MAI, fiind aplicate 118 amenzi în valoare de peste 200.000 de lei, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire au vizat: exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcţionarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucţionarea căilor de evacuare, instructajul angajaţilor, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi existenţa planurilor de evacuare în caz de incendiu, precizează ministerul. "Totodată, cu prilejul controalelor executate a fost depistat un caz de încălcare gravă a cerinţei de securitate la incendiu, situaţie care a generat aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării ori utilizării construcţiilor la un operator economic din comuna Brăneşti, judeţul Gorj. Inspectorii din teren au constatat faptul că a fost depăşit numărul maxim de utilizatori cu mai mult de 10% din valoarea de referinţă, fapt ce a impus, conform prevederilor legale în vigoare (HG nr. 915/2015), oprirea funcţionării acestuia", informează MAI.

Pompierii au făcut 171 de acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenţia în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray