2020-08-13 00:56

MAI: Forţele care participă la căutarea planorului, suplimentate prin dispoziţia lui Gabriel Oprea

 |  12:49
MAI: Forţele care participă la căutarea planorului, suplimentate prin dispoziţia lui Gabriel Oprea

MAI a anunţat, într-un comunicat de presă, că peste 850 de pompieri, jandarmi, polițiști, militari, salvamontiști, pădurari și voluntari participă sâmbătă dimineața la căutarea planorului dispărut joi. Potrivit sursei citate, forțele care participă la acţiune au fost suplimentate din dispoziția vicepremerului Gabriel Oprea.

„Din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, începând din această dimineață s-au suplimentat forțele care participă la misiunea de căutare a pilotului planorului dispărut joi 6 august a.c., numărul acestora ajungând la peste 850 de pompieri, jandarmi, polițiști, militari, salvamontiști, pădurari și voluntari”, se arată în comunicatul MAI.

Potrivit sursei citate, „în urma analizelor care au avut loc la finalul primei zile de căutări, vicepremierul Gabriel Oprea a dispus ca un număr de 210 pompieri din ISU Dolj, Teleorman, Vâlcea, Bacău, Vrancea, Alba, Mureș, Călărași și din Unitatea Ciolpani, să se alăture forțelor mobilizate deja pentru această operațiune complexă de căutare. Aceste forțe suplimentare au intrat în dispozitiv în această dimineață având la dispoziție 8 autocamioane și 4 șenilate (3 în Brașov și una în Prahova). Misiunile de astăzi se vor desfășura în județele Brașov, Prahova, Argeș și Dâmbovița”.

MAI a menţionat că în județul Brașov a fost amplasat un punct de comandă mobil coordonat de prim-adjunctul șefului IGSU, care va conduce din teren operațiunile de căutare de la sol.

În ceea ce priveşte căutările aeriene, 2 elicoptere ale MAI și 4 ale MApN participă la acţiune. De asemenea, acestora li se va alătura aparate de zbor aparținând Aeroclubului României.

„Menționam că în prima zi a căutărilor s-a acționat cu un număr de peste 650 de forțe și 99 de vehicule și aeronave aparținând MAI, MApN, Ministerului Transporturilor, Salvamont, Serviciilor de Voluntari, Ambulanța, Ocoalelor Silvice și unor diverse organizații”, a completat MAI. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-08

In legatura cu acest articol...

Operaţiunile de căutare a planorului dispărut joi, reluate sâmbătă dimineaţă

Raed Arafat: Şansele de supraviețuire ale pilotului planorului sunt cu atât mai mici cu cât se prelungeşte timpul de căutare

Un planor care a decolat joi este căutat de autorităţi după ce nu a mai revenit la bază
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz