2020-08-14 18:03

Mai mulți BANI pentru familiile cu doi copii. Care sunt CONDIȚIILE

 |  21:01
Mai mulți BANI pentru familiile cu doi copii. Care sunt CONDIȚIILE

Deputaţii vor să schimbe modul de calcul pentru indemzinaţia de creştere al celui de-al doilea copil. Este vorba de copiii născuţi în timp ce mamele sunt în concediu de creştere a primului copil. Astfel, banii pentru al doilea vor fi calculaţi la fel ca la primul, la 85 la sută din veniturile salariale încasate înainte de prima sarcină, transmite TVR.

Este vorba despre o "reparație", după ce ani la rând, mamele care aveau al doilea copil primeau de la stat 85% din indemnizație pentru primul copil. Asta însemna pentru mame că exista un tratament discriminatoriu pentru al doilea copil care primea mai puțini bani de la stat.

Acest lucru a fost corectat, se pare, și la cererea Bruxellesului, iar în momentul de față, dacă această lege va trece de Camera Deputaților, va merge la promulgare.

Mamele care au al doilea copil vor primi indemnizația calculată la 85% din veniturile realizate în ultimul an.

O altă măsură controversată se referă la programul prin care statul se angajează ca în cazul în care părinții contribuie cu minim 1.200 de lei într-un cont pentru educația copilului, statul se angajează să acorde un ajutor anual de 600 de lei.

Se mai adaugă o dobândă de 3% anual. Banii ar trebui să fie folosiți doar în momentul în care copilul împlinește vârsta majoratului.

Acest proiect este controversat, deoarece creează inechități sociale: nu toate familiile își permit acest cont de economii, multe familii au mai mulți copii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz