2020-06-03 13:51

Mai mulți BANI pentru MAMELE care revin la serviciu

 |  00:24
Mai mulți BANI pentru MAMELE care revin la serviciu

Guvernul a decis să majoreze la 650 de lei cuantumul stimulentului de inserție acordat persoanelor care se întorc la muncă înainte de încheierea concediului de creștere a copilului, care durează doi ani. Până acum, stimulentul de inserție era de 531 de lei.

"Măsura urmează a fi aplicată începând cu drepturile lunii aprilie 2017", precizează Guvernul.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, pe 30 martie, în calitate de for decizional, legea prin care indemnizația de creștere a copilului va fi de 85% din veniturile părintelui și se va acorda pentru o perioadă de doi ani, fără niciun plafon, proiectul fiind adoptat în forma trimisă de la Comisia de muncă, potrivit economica.net.

Legea adoptată atunci prevedea și că persoanele care, în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, obțin venituri supuse impozitului au dreptul la un stimulent de inserție în cuantum lunar de 50% din indemnizația minim garantată.

Altfel spus, părinții care au optat pentru o revenire mai rapidă în câmpul muncii au primit lunar un stimulent de inserție în cuantum de 50% din indemnizația minimă aferentă concediului, adică 531,25 lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine