2020-07-09 05:21

Majorarea salariilor din educaţie, discutată la Guvern

 |  07:40
Majorarea salariilor din educaţie, discutată la Guvern

Premierul Victor Ponta, miniştrii Educaţiei, Finanţelor şi Muncii alături de reprezentanţi ai sindicatelor vor discuta, luni, la Guvern, propunerile de majorare a salariilor din educaţie.

Surse oficiale, citate de Mediafax, au afirmat, că discuţiile ar urma să aibă loc în jurul orei 14.00.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, întâlnirea, el precizând totodată că l-a întrevedere s-ar putea să participe şi ministrul Muncii, Rovana Plumb, şi cel al Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Sindicaliştii susţin că au solicitat întâlnirea de luni pentru că Guvernul a făcut "o serie de erori".

"Această întâlnire nu ar fi trebuit să aibă loc dacă lucrurile se derulau normal şi aveau loc creşteri salariale, etapizat, pentru tot sectorul bugetat. Dar prima greşeală pe care a făcut-o Guvernul a fost că a majorat indemnizaţiile demnitarilor, a urmat apoi creşterea pentru cei din Guvern, acum pentru sănătate. Ne aşteptam ca Legea salarizării să se aplice în acelaşi timp pentru toată lumea, dar lucrurile au luat-o razna", a precizat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu.

Acesta a susţinut că, până în anul 2017, salariile ar fi trebuit să crească cu 34 la sută.

"Noi nu am fost împotriva măririi salariilor din sănătate, pentru că e corect ca medicii să aibă venituri mai mari, dar era corect ca lucrurile să fie făcute la pachet, chiar dacă procentul de creştere ar fi fost mai mic în educaţie. Nu ar fi fost nicio problemă. Vrem să îl întrebăm pe premier ce se mai întâmplă cu Legea salarizării, vrem să ştim exact de când se aplică", a completat Simion Hancescu.

Liderul sindical a susţinut că, în cadrul întâlnirii de luni, se va solicita găsirea unei soluţii pentru acordarea unei majorări de 10-15 la sută a salariilor din educaţie.

"Doleanţa noastră este să putem primi o suplimentare de 10 - 15 la sută, eventual să se aplice o primă tranşă din Legea salarizării din acest an. Trebuie găsită o soluţie echitabilă, care să nu producă dezechilibre şi nemulţumiri", a precizat Simion Hancescu.

Chestionat ce se va întâmpla dacă răspunsul premierului Victor Ponta va fi negativ la solicitările lor, acesta a afirmat că liderii vor informa membrii de sindicat, iar aceştia, cel mai probabil, vor dori proteste.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz