2020-08-09 12:33

Manuale gratuite pentru elevii de liceu

 |  20:42
Manuale gratuite pentru elevii de liceu

Ministerul Educației anunță declanșarea procesului de asigurare a manualelor școlare pentru clasele a XI-a și a XII-a, anul școlar 2016-2017.

Demersurile pentru asigurarea manualelor școlare pentru ciclul superior al liceului vor fi întreprinse de fiecare inspectorat școlar județean / al Municipiului București și de unitățile de învățământ în urma unui proces de selecție a manualelor de către cadrele didactice. Titlurile de manuale școlare, cuprinse în Catalogul manualelor școlare, valabile în învățământul preuniversitar sunt disponibile pe websiteul www.edu.ro.

Prin urmare, pentru realizarea în bune condiții a procesului de asigurare a manualelor școlare pentru clasele a XI-a și a XII-a, până la debutul anului școlar 2016-2017, se vor parcurge următoarele etape:

- până la data de 20 mai 2016, editurile vor transmite la Centrul Național de Evaluare și Examinare (nr. fax: 021/3103207) un document scris prin care să-și exprime interesul privind ofertarea de manuale școlare și lista de manuale pe care le pot oferta pentru clasele a XI-a și a XII-a;

- până la data de 31 mai 2016, editurile interesate vor transmite în toate unitățile de învățământ care școlarizează ciclul superior al liceului câte un exemplar din manualele școlare pe care le pot oferta și care sunt cuprinse în Catalogul manualelor școlare, valabile în învățământul preuniversitar.

- În perioada 16 mai - 10 iunie, profesorii din unitățile de învățământ care școlarizează elevi din ciclul superior al liceului vor selecta, în baza liberei inițiative profesionale – prevăzută în art.69, ali.(3) din Legea Educației Naționale nr.1/2011 – acele manuale școlare din Catalogul manualelor școlare, valabile în învățământul preuniversitar și care au fost propuse spre ofertare de către edituri, pentru utilizarea în procesul didactic din anul școlar 2016-2017, transmite Ministerul Educației.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz