2019-12-09 21:25

MApN: Militari din Forțele Terestre Române participă la un exercițiu multinațional în Ucraina

 |  11:17
MApN: Militari din Forțele Terestre Române participă la un exercițiu multinațional în Ucraina

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunţat, vineri, că militari din Forțele Terestre Române vor participa, în perioada 18 - 31 iulie, la un exercițiu multinațional care se va desfășura în Ucraina.

Potrivit sursei citate, „Forțele Terestre Române sunt reprezentate de un detașament format din 70 de militari din cadrul comandamentului Brigăzii 15 Mecanizate Podu Înalt și din Batalionul 634 Infanterie Petrodava".

MApN a menţionat că „aproximativ 1.800 de militari din 18 state membre ale NATO și ale Parteneriatului pentru Pace (PfP) se vor instrui la Centrul Internațional PfP din Starischi, regiunea Yavoriv”.

Sursa citată a menţionat, în comunicatul de presă, că „Exercițiul Saber Guardian/Rapid Trident 2015 are ca scop antrenarea militarilor în desfășurarea acțiunilor militare defensive și a celor de menținere a păcii, realizarea capacității de acțiune întrunită, îmbunătățirea procesului de planificare a operațiilor militare în mediu multinațional, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate între structurile participante”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray