2019-11-21 08:37

Mapn va oferi locuințe de serviciu militarilor

 |  10:40
Mapn va oferi locuințe de serviciu militarilor

Statul va înlocui treptat compensarea chiriilor pentru militari și le va pune la dispoziție acestora locuințe de serviciu, până la finele anului urmând a fi achiziționate 158 de astfel de locuințe, a declarat ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat într-un interviu că în urma discuțiilor cu specialiștii din Ministerul Apărării Naționale (MApN) s-a luat decizia punerii la dispoziție a unor locuințe de serviciu pentru militari, măsura urmând să înlocuiască treptat compensarea chiriilor.

"Am gândit că este mai logic, mai productiv și mai bine pentru bugetul nostru să lansăm un proces de înlocuire treptată a compensării chiriilor cu punerea la dispoziție a unor locuințe de serviciu pentru militarii noștri. Este un element esențial în cadrul a ceea ce numim calitatea vieții pentru personalul militar și deopotrivă un element important pentru atractivitatea profesiei militare, posibilitatea de a avea astfel de locuințe. Începem anul acesta cu un pilot, cu o achiziție a unui număr mai limitat de locuințe. Cred că esențial este să lansăm procesul, să arătăm că este fezabil, urmând ca pe o plajă de circa 10 ani să ajungem la înlocuirea completă a resurselor destinate compensării chiriilor prin construirea unui portofoliu suficient de locuințe la dispoziția cadrelor noastre", a declarat ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

Până la sfârșitul anului, MApN dorește să cumpere 158 de locuințe pentru militari, pe viitor existând posibilitatea construirii unor astfel de unități.

"Anul acesta ne propusesem achiziționarea a 250 de unități locative. Planurile noastre au fost un pic schimbate de realitatea de pe piață, dar suntem în măsură să lansăm un număr de 158 de asemenea unități. Pentru început în șase garnizoane, în București, Focșani, Iași, Buzău, Pitești și Craiova. Din aceste 158 de unități, 100 sunt în București. Nu este un număr foarte mare, dar este un început. În plus față de această abordare pe care am menționat-o, pe parcurs vom putea proceda la dobândirea de locuințe noi inclusiv prin construcție", a mai spus Mihnea Motoc.

Totodată, ministrul Apărării a afirmat că se dorește dezvoltarea de baze militare cu facilități sociale integrate în România, care să permită autonomia deplină pentru militarii care vor locui acolo.

"Avem posibilitatea să valorificăm o expertiză și un potențial de proiectare care există la nivelul instituției noastre și de asemenea în aceeași categorie de preocupări intră și ideea de a începe să dezvoltăm baze militare cu facilități sociale integrate, cum vedem în alte armate, în primul rând la americani, care au foarte bine pus la punct acest concept și sperăm să putem să lansăm cât de curând un prim astfel de proiect de baze militare cu toate facilitățile care să permită autonomie deplină pentru militarii aflați în aceste baze și pentru familiile lor", a mai declarat Mihnea Motoc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-30Parerea ta...

GRIG
30 Noi 2016

In toata Europa militarii, politistii-serviciile secrete primesc locuinte de serviciu anumite tarii chair si cei din sanatate au locuinte de serviciu.
CROCODILUL FLAMAND
30 Noi 2016

MAPN SA LAMUREASCA CE S-A INTAMPLAT CU FLOTA ROMANIEI...CIVILA SI MILITARA...CU PILOTII DOBORATI DE MAFIA CARE A "MODERNIZAT " MIG-URILE SI A EXTEMINAT CA PE SOARECI TOTI PILOTII MILITARI DE ELITA.....DATI GRADE LA TOTI IZMENARII MAFIOTI..PROTEJTI TEORISTII..MAFIA IMOBILIARA..TRADATORII...SINCER......ATI AVUT ZERO RAZBOAIE SI ATI PIERDUT TOATA FLOTA SI AVIONELE FARA SA VA ATACE NIMENI...........PLUS PILOTII...............CUM SE CHEAMA ASTA?....SABOTAJ,INALTA TRADARE SAU AMBELE LA UN LOC....SAU ANIHILAREA ROMANIEI DE TERORISTII DIN DECEMBRIE 1989 SI COMPLICII DIN JUSTITIE POLITICA SERVICII...CEI CARE AU ASASINAT TOTI PILOTII ROMANIEI SUNT MILARDARI SI RAD DE LA DISTANTA.....HA HA HA STUPID PEOPLE...PANA LA URMA CINE CONDUCE TARA ASTA?.....EU AM CONVINGEREA CA TERORISTII SI TRADATORII PLUS O GRAMADA DE COMPLICI
CASE MULTIPLEPTDOBRITOIUGENERA
30 Noi 2016

MAI OFERIM NESTE CASE PENALILOR PROTEJATI DE MAGISTRATI CU SUSPENDARE, CAND TOT MAGISTRATII ARUNCA IN STRADA BATRANII CUMPARATORI PE LEGEA 112/1995!
SOT SUPRAVIETUITOR VETERAN
30 Noi 2016

DOMNULE MINISTRU, PONTA NU A DUBLAT INDEMNIZATIILE DECAT LA VETERANII IN VIATA! SOTII SUPRAVIETUITORI AI VETERANULUI DE RAZBOI NU PRIMESTE NICI AJUTORUL ANUAL! UNDE ESTE DIFERENTA???
GRIG
30 Noi 2016

Mama e veteran de razboi-are 90 lei/ron I pe Luna si a luptat alaturi de tata si in est si Pana in cehia
ANONIM
30 Noi 2016

Cum explicati ca gasi totusi statul bani si pentru cresteri salariale ale bugetarilor si pentru locuinte de serviciu pentru militari si pentru cresterea indemnizatiilor veteranilor in conditiile n care BNR anunta recesiune si crize ?
ANONIM
30 Noi 2016

Avand in vedre previziunile BNR considerati ca ar fi fost mai firesti niste taieri de cheltuieli de la unele dn domeniile amintite anterior ?
EU
09 Iul 2017

Cu siguranță, vor primi locuințe tot gen și col care au mai primit și în trecut. În momentul de față, sub declarație pe proprie răspundere cum că n-au primit nimic de la stat, cei mai sus menționați primesc compensație lunară pt chirie (mult mai mult decât cei cu grade mici). Cercetați sau sunteți în cardasie ...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray