2020-08-10 11:50

Marfă de sute de mii de euro, confiscată într-un complex comercial

 |  16:11
Marfă de sute de mii de euro, confiscată într-un complex comercial

Autorităţile au descoperit, în urma unei acţiuni de verificare, desfăşurate sâmbătă, că printr-un lanţ de firme fantomă, au fost introduse într-un complex comercial din Capitală, fără documente legale, mărfuri în valoare de peste 800.000 de euro.

După ce s-a folosit de metoda diminuării valorii în vamă, gruparea infracţională, formată din cetăţeni chinezi, specializată în evaziune fiscală, a produs bugetului consolidat un prejudiciu de aproximativ 323.000 de euro.

Poliţişti, vameşi şi comisari ai Gărzii Financiare au acţionat şi pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în importul şi distribuţia de produse contrafăcute, aduse din China şi Turcia. Vânzarea se realiza prin intermediul unor persoane fizice care aveau închiriate mai multe standuri şi depozite în cadrul aceluiaşi complex comercial, potrivit IGPR.

Un număr de 19 societăţi comerciale şi 5 persoane fizice au fost verificate, s-au constatat 26 de infracţiuni - 8 infracţiuni de evaziune fiscală şi 18 infracţiuni de comercializare de produse contrafăcute. În urma acţiunii, s-au confiscat 55.420 de produse textile şi 44.200 de perechi de încălţăminte, reprezentând bunuri de origine comercializate fără documente de provenienţă, în valoare de peste 475.000 de euro şi 51.143 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, reprezentând bunuri contrafăcute în valoare de peste 250.000 de euro.

Echipaje SSPIR, ale Poliţiei Capitalei, autorităţi din cadrul Direcţiei Regionale pentru accize şi operaţiuni vamale Bucureşti şi Garda Financiară - Comisariatul Bucureşti au participat la descinderi, alături de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, scrie Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639564-02-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz