2020-08-05 02:22

Marie Curie: O formă de sindrom hemolitic-uremic, confirmată la încă un copil

 |  11:55
Marie Curie: O formă de sindrom hemolitic-uremic, confirmată la încă un copil

Medicul Mihaela Bălgrădean a declarat, vineri, că o formă de sindrom hemolitic-uremic a fost confirmată la încă un copil internat la Spitalul "Marie Curie".

"Unul dintre copii va urca de la ATI pe Secția de nefrologie. Trei sunt fără dializă peritoneală. Unul dintre cei trei fusese ieri pe această procedură, astăzi i-am închis dializa. Este vorba de cel care a fost cu foarte mari probleme la debut, este cel care are 10 luni. O să încercăm în cursul zilei de mâine sau poimâine să scoatem cateterul. Dintre copiii veniți pe data de 24 februarie de la Pitești și Fetești, este vorba de o fetiță de un an și patru luni, la ea se confirmă ca formă de sindrom hemolitic-uremic, însă nu cu gravitatea maximă a insuficienței renale acute. Are unele semne de insuficiență renală acută, însă urinează și nu are parametri de azotemie foarte mari. Având în vedere că verotoxina a fost pozitivă în scaun, că are un grad de anemie cu elementele tipice pentru SHU și că trombocitopenia a devenit ceva mai severă față de ieri trebuie să o încadrăm în SHU, sigur nu formele severe în care au fost ceilalți copii sau în orice caz să o monitorizăm cu foarte mare atenție. (...) Sunt șapte în total, însă unul dintre ei pleacă acasă", a precizat Mihaela Bălgrădean, potrivit Agerpres.  

Medicul a mai spus că s-a creat un salon pentru copiii în cazul cărora nu este foarte clar dacă au SHU.

"Am creat un salon pentru copiii care nu sunt încă foarte clari cu această boală, dar care au verotoxină pozitivă. Alți doi care au verotoxină sunt bine, sunt pe Secția de gastroenterologie. (...) Verotoxina pozitivă în scaun reprezintă un semnal de alarmă pentru boală, dar nu întotdeauna înseamnă boala", a explicat medicul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz