2020-02-25 21:36

Marşul pentru Basarabia. Ilie Năstase, pentru România Mare

 |  18:33
Marşul pentru Basarabia. Ilie Năstase, pentru România Mare

Peste trei mii de persoane au participat, duminică după-amiază, în Bucureşti, la un marş pentru unirea României cu Republica Moldova, la care s-au agitat steaguri tricolore şi s-a scandat "România Mare, vechile hotare" şi "Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!".

Marşul s-a încheiat fără incidente, după ce organizatorii au citit o "proclamaţie" în atenţia autorităţilor şi a candidaţilor la preşedinţie, în care li se cere acestora să aibă "România Mare" ca obiectiv imediat. Proclamaţia, care a fost citită la locul de destinaţie al marşului - Piaţa "Sfântul Anton" din Centrul Vechi -, va fi trimisă Preşedinţiei, Guvernului, Parlamentului şi celor 14 candidaţi la alegerile prezidenţiale din noiembrie, au precizat organizatorii. Tot organizatorii au spus, potrivit Mediafax, că vor cere şi factorilor decizionali din Republica Moldova "accelerarea proceselor de integrare" a acestui stat în România.

Marşul, ce a avut loc pentru al treilea an la rând în centrul Capitalei, este organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, ai cărei reprezentanţi spun că unirea României cu Republica Moldova este "singura soluţie pentru cetăţenii de peste Prut, în actualul context geopolitic".

Participanţii, mulţi veniţi din ţară şi din Republica Moldova, s-au adunat în zona Muzeului Ţăranului Român, de unde, la ora 14.30, au plecat în marş pe traseul Calea Victoriei - Strada Franceză - Piaţa "Sfântul Anton".

Marşul pentru Basarabia. Ilie Năstase, pentru România Mare
zoom

O parte au fost tineri care şí-au vopsit tricolorul pe faţă şi au purtat haine cu motive tradiţionale. Printre cei veniţi la marş s-au numărat şi persoane în vârstă care spuneau că sunt basarabeni stabiliţi de mult timp în România. Pe pancartele manifestanţilor erau scrise mesaje precum “Vrem Unirea!”, "Unirea, obiectiv naţional" şi "Moldova n-a fost a mea, nu e a voastră, ci a urmaşilor urmaşilor noştri în veacul vecilor". Participanţii au mai scandat "Unitate naţională!", "Trăiască, trăiască, trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!", iar din când în când au cântat, unul dintre versuri fiind "Daţi-le voie tinerilor români peste Prut, sunt aşteptaţi de fetele basarabene".

Printre participanţi au putut fi văzuţi Doru Braia şi Ilie Năstase.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine