2020-07-07 03:06

Mașinile cu volan pe dreapta, un pericol pe șoselele României. Ce măsuri radicale pregătește Registrul Auto Român

 |  12:24
Mașinile cu volan pe dreapta, un pericol pe șoselele României. Ce măsuri radicale pregătește Registrul Auto Român

În curând, maşinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate în România, autoritățile pregătind modificarea şi completarea reglementărilor privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere.

Principalul motiv invocat este faptul că acest tip de autovehicule a provocat în ultimii ani un număr mare de accidente grave pe șoselele României.

„Mașinile cu volanul pe partea dreaptă sunt un pericol pe șoselele României. Cea mai mare problemă apare la efectuarea manevrei de depășire, din cauza lipsei de vizibilitate. Foarte multe mașini cu volanul pe partea dreaptă sunt implicate în accidente grave și sunt de regulă vinovate. Odată cu aprobarea acestor modificări, va fi intrerzisă pătrunderea în țară a autoturismelor cu volanul pe partea dreaptă, pentru maşinile care nu provin din țările membre ale Uniunii Europene”, explică directorul general al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă. 

Aproape 90% din cele peste 50.000 de mașini cu volan pe dreapta aduse în România, au ca țară de origine Marea Britanie. După Brexit, adică de la 1 aprilie anul viitor, atunci când Marea Britanie va ieși în mod oficial din UE, mașinile cu volan pe dreapta provenind din această țară nu vor mai putea fi introduse în România. Singura modalitate prin care proprietarii lor le vor mai putea înmatricula în țară, este mutarea volanului pe partea stângă, operațiune tehnică care este însă destul de costisitoare.

Noile reglementări privind maşinile cu volanul pe dreapta ar putea intra în vigoare la începutul lunii septembrie. Practic, începând cu toamna lui 2018, nu vei mai putea înmatricula o mașină cu volanul pe dreapta provenită din afara spațiului comunitar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-07-27Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
26 Iul 2018

Am fost si in Anglia si in Irlanda,unde se circula pe banda din stanga cu masini cu volan pe dreapta....Nu vezi nici o masina europeana acolo,si nici nu ai putea sa conduci cu masinile noastre la ei,ca nu vezi la depasire
FLORIN BUNEA
27 Iul 2019

scoateti aceste bombe ceas din circulatie
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz