2020-07-02 12:44

Măsuri de urgență în județele aflate sub atenționare de cod roșu: școli închise, bolnavi și gravide - transportați la spitale

 |  16:00
Măsuri de urgență în județele aflate sub atenționare de cod roșu: școli închise, bolnavi și gravide - transportați la spitale

Ca urmare a avertizării de cod roșu emisă miercuri de ANM pentru județele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea, comandamentele județene pentru situații de urgență au început să ia măsuri. În județul Călărași se suspendă cursurile școlilor, iar în Tulcea gravidele în trimestrul III și bolnavii ce necesită dializă sunt transportați la spitale

Joi, 6 februarie 2020, nu se ţin cursurile în instituţiile de învăţământ din judeţul Călăraşi, conform hotărârii CJSU Călăraşi, convocat azi la sediul Instituţiei Prefectului.

Și CJSU Tulcea s-a întrunit în ședință, stabilind instituirea serviciului de permanenţă la nivelul tuturor primăriilor de pe raza judeţului Tulcea.

De asemenea, s-a decis transportarea un număr de 51 de persoane, ce necesită dializă, în municipiul Tulcea.

”Au fost identificate 140 de gravide aflate în trimestrul III de sarcină sau cu risc crescut care în urma acordurilor lor vor fi transportate prin intermediul ambulanţelor Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi 2 microbuze ale ISU Tulcea”, transmite ISU Tulcea.

Reprezentanții instituției transmit și o serie de recomandări:

 „Având în vedere avertizarea de COD ROŞU de vreme rea, vă recomandăm ca pe timpul manifestării fenomenelor să vă adăpostiţi în locuinţe sau alte spaţii care vă asigură protecţia şi să evitaţi deplasările. Pentru protecţia dumneavoastră şi a celor dragi, urmăriţi recomandările transmise de autorităţi şi respectaţi indicaţiile acestora.”

Reamintim că miercuri ANM a emis cod roșu de viscol puternic, valabil în intervalul 5 februarie, ora 18 - 6 februarie, ora 08, pntru județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea.

În zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăși 100-120 km/h.

De asemenea, în județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85-90 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitatea redusă semnificativ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz