2020-08-13 00:51

MEC: Elevii din anii terminali de liceu vor avea manuale gratuite

 |  17:26
MEC: Elevii din anii terminali de liceu vor avea manuale gratuite

Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Monica Cristina Anisie, anunţă că săptămâna trecută a început cu etapa de contractare a manualelor școlare pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. “Echipele de la inspectoratele școlare județene au lucrat alături de reprezentanții editurilor pentru a ne asigura că, la începutul anului școlar următor, toți elevii vor avea pe bănci manuale gratuite.

Tot în această perioadă am avut o consultare cu inspectorii școlari generali cu privire la actualizarea metodologiilor și calendarelor examenelor naționale pentru anul următor. Pe această problematică ne vom întâlni și cu reprezentanți ai partenerilor de dialog ai MENCȘ în cursul săptămânii viitoare. Așa cum am promis, cadrele didactice vor avea o lună de zile în care își pot organiza concediul de odihnă neîntrerupt de examenele naționale”, a scris pa pagina de facebook secretarul de stat.

Gata cu detaşările!

“În această toamnă organizăm concurs!”, spune Monica Anisie, referindu-se la numirile cadrelor didactice prin detaşare pe funcţia de director sau director adjunct. “Nu mai trebuie să existe abuzuri din partea inspectoratelor! Concursul este singura soluție! Concurs organizat sub deviza corectitudinii, intransigenţei și responsabilității! Tot concursul, bineînțeles, realizat cu supraveghere audio-video!”, comentează secretarul de stat. “Am «definitivat» cu succes examenul de Definitivat! Ne bucurăm să anunțăm faptul că rata de promovabilitate a crescut cu mai mult de 20%, iar numărul notelor de 10 obținute s-a dublat față de anul anterior”, spune Anisie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz