2020-08-10 23:05

Medic amendat pentru că făcea TESTE FALSE de coronavirus pentru 50 de lei

 |  13:56
Medic amendat pentru că făcea TESTE FALSE de coronavirus pentru 50 de lei

Medicul de familie Răzvan Mihai Oancea, din județul Bacău, care și-a cumpărat un termoscaner pentru a-i testa pe pacienții din comuna Huruiești, iar pentru o consultație și o spirometrie pulmonară cerea 50 de lei, a primit o amendă de 2.000 de lei.

Medicul din Bacău a fost amendat cu 2.000 de lei de inspectorii DSP și i s-a pus în vedere să nu mai folosească termenul de „testare/depistare COVID-19".

În plus, medicului i s-a interzis utilizarea aparatului pentru lipsa documentelor înregistrate și avizate de Ministerul Sănătății.

„Urmare a verificărilor efectuate la CMI Tătăraşti - punct de lucru Huruieşti, s-a aplicat sancţiune contravenţională conform (...) în valoare de 2.000 lei şi s-a impus interzicerea utilizării aparatului «camera de termoviziune», deoarece pentru acesta nu s-a făcut dovada documentelor care să ateste încadrarea în categoria dispozitivelor medicale «înregistrare, avizare MS» şi a protocolului de utilizare a acestuia", au transmis, sâmbătă, reprezentanții DSP Bacău într-un comunicat de presă.

„Este un aparat aprobat de Ministerul Sănătății care măsoară temperatura. Dacă pacientul are temperatură crescută, este un risc de o formă gripală. În comună avem vreo patru cazuri de izolare la domiciliu și atunci am achiziționat acest dispozitiv. Conform Casei de Sănătate, medicul are voie să-și ia termoscaner și are voie să-și pună un tarif”, spunea medicul Răzvan Mihai Oancea pentru MEDIAFAX.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz