2020-07-03 20:47

Medic Dinu Patriciu: Boala i s-a înrăutăţit după eşecul cu lanţul de magazine. A fost extrem de supărat

 |  07:16
Medic Dinu Patriciu: Boala i s-a înrăutăţit după eşecul cu lanţul de magazine. A fost extrem de supărat

Medicul curant al lui Dinu Patriciu, Mihai Voiculescu, a declarat, că omul de afaceri a fost extrem de supărat după eşecul suferit în afacerea lanţului de magazine Mic.ro, motiv pentru care i s-a înrăutăţit boala. De asemenea, medicul a precizat că Patriciu şi-a periclitat sănătatea din cauza stilului de viaţă, în special a alimentaţiei condimentate.

"Dinu era un timid. Un timid elegant, artist, sensibil. La bază era un artist: desena, picta, colecţiona fluturi. (...) Viaţa lui a fost extrem de complexă, resursele lui fiind atât de diverse a putut să atingă culmi atât în domeniul arhitecturii pe care o iubea aşa de mult, în domeniul business-ului unde a reuşit în prima parte a activităţii lui de business performanţe excepţionale. Dar în acelaşi timp a înţeles că trebuie să se şi retragă de acolo unde nu mai poate performa, e vorba de politică, în 2003 a acceptat că activitatea de politician şi în acelaşi timp de om de afaceri nu mai sunt lucruri compatibile şi a abandonat politica în favoarea economicului, iar mai târziu când şi-a dat seama că lanţul acela de magazine de alimentaţie nu-l reprezintă le-a închis", a afirmat Mihai Voiculescu.

Medicul a mai spus că Dinu Patriciu a fost „extrem de supărat” după eşecul cu lanţul de magazine Mic.ro, motiv pentru care şi boala i s-a agravat.

"Debutul bolii a fost în urmă cu mai mulţi ani şi nu dădea semne de evoluţie, dar după insuccesul cu lanţul de magazine boala lui Dinu a evoluat altfel. S-a schimbat în stil boala, nu am mai recunoscut-o. Îl evaluam la trei luni. A apărut o modificare care nu avea ce căuta pe fondul acela. A fost extrem de supărat după eşecul cu lanţul de magazine. Era un model, Dinu Patriciu şi-a legat numele de el, trebuia să fie un succes şi, în această zonă extrem de banală, înregistrează un eşec usturător. De aici s-a modificat boala", a precizat doctorul Mihai Voiculescu.

Medicul a susţinut că Dinu Patriciu şi-a periclitat starea de sănătate mâncând condimentat, aşa cum îi plăcea.

"Patologia lui era legată exclusiv de alimentaţie", a subliniat medicul.

Mihai Voiculescu a precizat că Dinu Patriciu a suferit tot timpul de ficat, motiv pentru care a făcut transplant în 2012.

"Am bucuria că nu am pierdut acest punct şi transplantul de ficat s-a făcut. Colegii de la Londra l-au îngrijit foarte bine. Probabil că plămânul care suferise de la fumat nu s-a mai putut apăra foarte bine şi acesta este motivul pentru care a dezvoltat complicaţii pulmonare rapide şi grave", a spus medicul.

Mihai Voiculescu a precizat că Dinu Patriciu "se neglija pe el şi ajuta mulţi oameni", omul de afaceri dotând Secţia de nefrologie de la Fundeni.

"I-am explicat că am foarte mulţi bolnavi care nici transplant nu pot face şi, ca să se dializeze, trebuie să facem ceva pentru ei. M-a întrebat: «De câţi bani ai nevoie?» I-am zis: «40.000 de dolari». A chemat ofertantul şi l-a întrebat când vrea banii. Apoi a cerut să fie aduse, odată cu aparatele, şi consumabilele pentru doi ani. Nu s-a tocmit, a dat banii a doua zi. Sunt foarte mulţi bolnavi care au beneficiat de stenturi de ficat cumpărate de el. Dar poate cel mai impresionant lucru s-a produs la Milano, când mă vede că mă îmbrăţişez cu un domn care îmi zice: «Ştiţi că nu am banii să plătesc». Atunci Dinu a auzit şi a spus: «Puneţi pe factura mea». Erau 18.000 de euro. Nu pregeta să ajute. Aceşti oameni altruişti se neglijează pe ei", a subliniat medicul.

Mihai Voiculescul a amintit de perioada în care Dinu Patriciu locuia într-un apartament cu două camere şi un hol, "unde stătea înghesuit cu soţia şi cele două fete şi unde de multe ori trebuia să facă pe tăticul grijuliu".

"Îmi amintesc că ore la rând am aşteptat ca una dintre fete să-şi restabilească starea de sănătate, dezvoltase un epistaxis, şi Dinu, ca tată extrem de iubitor, nu m-a lăsat să plec până nu au intrat lucrurile pe un făgaş bun. Pentru dânsul, fetele erau ce poate fi mai iubit. Era la Veneţia, a aflat că fata cea mare naşte, a sărit în avion, apoi de acolo a venit la Bucureşti pentru că trebuia să onoreze o întâlnire şi s-a reîntors la Veneţia. În 48 de ore a fost în cinci capitale. După care i-a fost rău. Nu-i era frică de nimic", a afirmat medicul Mihai Voiculescu.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, în vârstă de 64 de ani, a murit la Londra, acesta suferind de mai mulţi ani de cancer. Dinu Patriciu a fost supus în decembrie 2012 unui transplant de ficat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-21

In legatura cu acest articol...

UPDATE. Dinu Patriciu a murit la Londra. Omul de afaceri suferea de cancer

Miliardar, mogul de presă şi liberal autentic: Dinu Patriciu, primul capitalist român, a murit la Londra
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz