2020-07-07 20:10

Medicul Alexandru Rafila vorbeşte despre pericolele virusului Zika în România

 |  09:36
Medicul Alexandru Rafila vorbeşte despre pericolele virusului Zika în România

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că virusul Zika nu reprezintă în prezent vreun pericol pentru România. Acesta a ţinut să precizeze că persoanele care călătoresc în America Centrală și de Sud ar putea să fie expuși la virus.

"În momentul de față, nu reprezintă niciun pericol pentru România. Singura problemă poate să fie legată de cei care călătoresc în zonele afectate din America Centrală și America de Sud, în măsura în care infecția poate să apară transmisă de țânțar și problema este legată de femeile care sunt însărcinate pentru că există o mare probabilitate a asocierii infecției cu apariția unor malformații congenitale. În cazul celor care călătoresc nu trebuie luate măsuri speciale doar că trebuie să țină cont că marea majoritate a cazurilor infectate nu știu că sunt bolnave", a precizat președintele Societății Române de Microbiologie pentru Agerpres.

Medicul a mai spus că aproximativ 80% dintre cazuri se manifestă asimptomatic.

"Bineînțeles că trebuie să se prezinte la medicul de familie, la cel infecționist, dacă există o corelație între călătorie și apariția acestei infecții. Infecția poată să apară într-un interval de maximum două-trei săptămâni de la călătorie, atunci sigur că se poate diagnostica și măsurile de prevenție sunt legate de o anumită categorie la risc care sunt femeile însărcinate", a explicat medicul Alexandru Rafila.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz