2020-01-25 13:39

Medicul electrocutat la Spitalul Colțea: S-a încercat mușamalizarea cazului

 |  12:44
Medicul electrocutat la Spitalul Colțea: S-a încercat mușamalizarea cazului

Medicul primar orelist Marian Stamate, care s-a electrocutat joi în timpul unei operații la Spitalul Colțea, a declarat că s-a încercat mușamalizarea acestui caz.

"Din păcate, trebuie să spun clar că este vorba de o minciună, o încercare de minimizare prin mușamalizare și acoperire a evenimentelor. Atunci când ai o echipă chirurgicală practic doborâtă de un șoc electric de înalt voltaj, așa cum este bipolarul, nu poți să spui că este un eveniment minor", a afirmat Marian Stamate, răspunzând la o întrebare referitoare la o afirmație a managerului Spitalului Colțea, Anca Lupu, care ar fi catalogat acest incident ca fiind unul "minor".

Medicul a prezentat detalii despre momentul în care echipa chirurgicală și pacientul au fost electrocutați în timpul operaţiei.

"Ieri în cursul unei intervenții chirurgicale, cu viză oncologică, profilul spitalului este majoritar oncologic și profilul clinicii ORL identic, un cancer de limbă la un pacient de 62 de ani, nu mult după debutul intervenției chirurgicale ne-am confruntat cu o funcționare defectuoasă a unui electrocauter, care s-a soldat cu electrocutarea pacientului, a echipei chirurgicale, cu foc deschis, flacără electrică, care a secționat practic cablul de alimentare și a detașat piesa de mână pe care o foloseam în acel moment", a explicat Marian Stamate.

Acesta a mai spus că operația a fost întreruptă pentru aproape 40 de minute.

"Operația a trebuit să fie întreruptă preț de aproape 40 de minute, pentru ca ulterior să fie preluată de o altă echipă și să fie continuată după ce s-a acordat primul ajutor de specialitate, de terapie intensivă și cardiologie echipei care era în momentul acela în sala de operații", a precizat medicul.

Marian Stamate a mai spus că lucrurile sunt ținute în prezent sub control în cazul pacientului electrocutat, "care în continuare dezvoltă o patologie cardiacă indusă prin electrocuție".

"Și mă refer la extrasistolele ventriculare frecvente, multifocale, care sunt în momentul de față ținute sub control de echipa de terapie intensivă și de cardiologi. Să sperăm că va fi totul bine până la sfârșit", a completat medicul Marian Stamate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine