2020-08-14 18:12

Mega Image schimbă furnizorul de portocale după ce o clientă a găsit viermi în sucul proaspăt stors

 |  19:18
Mega Image schimbă furnizorul de portocale după ce o clientă a găsit viermi în sucul proaspăt stors

Într-o informare transmisă redacției PUTEREA, ca reacție la articolul „Mega Image oferă despăgubire 4 lei clientului care a găsit viermi în sucul de portocale”, publicat vineri, 2 septembrie (print), lanțul de supermarketuri Mega Image anunță că a decis să importe dintr-o altă țară materia primă pentru sucurile fresh de portocale, deși în urma verificărilor nu s-au depistat alte probleme cu lotul reclamat.

„În urma incidentului semnalat, departamentul de Control al Calităţii de la recepţia legumelor şi fructelor a efectuat verificări asupra lotului reclamat, fără a constata neconformităţi. 

De asemenea, pentru a preveni astfel de incidente s-a decis achiziţionarea materiei prime (portocale) dintr-o altă ţară de origine. Vă asigurăm că în continuare, se vor efectua monitorizări pe întreg lanţul de producţie şi comercializare”, comunică Mega Image.

Țara de origine a portocalelor din care a fost produs sucul în care a clientă a depistat larve este Grecia, iar de acum înainte fructele se vor importa din Africa de Sud.

Mega Image a oferit o despăgubire de 4 lei unei bucureștence care a descoperit viermi în sucul „proaspăt” de portocale achiziționat luni, 29 august, dintr-un magazin din cartierul Drumul Taberei (zona Favorit). Termenul de expirare al produsului era 30 august. Cei 4 lei oferiți clientei reprezintă contravaloarea sucului. Clienta Mega Image a sesizat de îndată Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului. ANPC i-a transmis că va cerceta și îi va da un răspuns la sesizare în termen de 30 de zile.

Viermii din portocale și din sucul acestora sunt, asemenea celorlalte larve de insecte zburătoare nematocere care infestează diverse fructe, inofensivi pentru organismul uman. Singurul neajuns este senzația de greață cauzată de conștientizarea ingerării acestora.

În presa occidentală au fost publicate mai multe articole referitoare la infestarea portocalelor cu viermi, incidente de acest tip fiind semnalate inclusiv în Grecia. Fermierii cunosc acest pericol și caută să îl îndepărteze prin stropiri regulate cu pesticide.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-08

In legatura cu acest articol...

Mega Image oferă despăgubire 4 lei clientului care a găsit viermi în sucul de portocale
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz