2020-02-21 21:19

Mesajul de solidaritate şi de compasiune pe care Victor Ponta i l-a transmis lui Adrian Sobaru: Guvernul nu va depune plângere!

 |  06:59
Mesajul de solidaritate şi de compasiune pe care Victor Ponta i l-a transmis lui Adrian Sobaru: Guvernul nu va depune plângere!

Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, în cadrul unei emisiuni la România TV, că îi transmite un mesaj de "solidaritate şi de compasiune" lui Adrian Sobaru care a rupt cu maşina o barieră de la sediul Guvernului. Prim-ministrul a ţinut să precizeze că Executivul nu va depune plângere împotriva lui Sobaru.

"Am un mesaj de solidaritate şi de compasiune pentru Sobaru. L-am întâlnit de mai multe ori în această perioadă, l-am ajutat cu locuinţa. La un moment dat era în greva foamei la televiziune, împotriva conducerii televiziunii, şi m-am dus special, că a zis că iese din greva foamei dacă vine primul-ministru", a precizat premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul a susţinut că Adrian Sobaru are nevoie de asistenţă medicală, nu să fie arestat, şi că Guvernul nu va depune plângere împotriva angajatului TVR.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, joi, ca Adrian Sobaru să fie arestat la domiciliu, în dosarul în care este acuzat pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce a rupt cu maşina o barieră de acces de la sediul Guvernului. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti, atât de către Adrian Sobaru, cât şi de procurori.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins propunerea procurorilor Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Adrian Sobaru, dispunând măsura arestului la domiciliu.

Adrian Sobaru a fost audiat joi de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, care au formulat pe numele angajatului TVR propunere de arestare preventivă pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Adrian Sobaru urmează să fie dus la instanţă.

Avocatul lui Adrian Sobaru a declarat, la ieşirea din sediul Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, că procurorii au formulat propunere de arestare preventivă a clientului său, pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce a rupt cu maşina o barieră de acces de la sediul Guvernului.

Apărătorul lui Adrian Sobaru a mai spus că acesta va fi prezentat joi unui judecător de drepturi şi libertăţi, care va decide dacă pe numele lui va fi emis un mandat de arestare preventivă sau o altă măsură.

Fiind întrebat de ce a recurs la acel gest şi ce îl nemulţumeşte, Adrian Sobaru a spus „Îmi iubesc ţara".

Televiziune Publică a precizat că Adrian Sobaru se afla în timpul său liber în momentul în care a intrat cu maşina în bariera de acces de la sediul Guvernului. Măsura reţinerii pentru 24 de ore a fost luată după ce Adrian Sobaru a fost audiat timp de şapte ore la Secţia 1 de Poliţie.

Martorii care au surprins momentul în care Adrian Sobaru a rupt cu maşina bariera de la Guvern susţin că angajatul TVR avea hainele îmbibate cu benzina, cu intenţia de a-şi da foc în faţa Palatului Victoria.

Nu e prima data când Adrian Sobaru recurge la un gest extrem. În 2010, angajatul TVR s-a aruncat de la balconul salii de plen a Parlamentului într-o tentativa de sinucidere în semn de protest.

Adrian Sobaru a căzut atunci de la o distanţă de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt. Sobaru purta atunci un tricou pe care scria "Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi LIBERTATEA".

Poliţia Capitalei a precizat că Adrian Sobaru a lovit cu intenţie una dintre barierele de acces spre sediul Guvernului României.

"Menţionăm faptul că acesta nu prezenta leziuni, deţine permis de conducere valabil, iar autoturismul este proprietate personală. Bărbatul a fost audiat de poliţişti pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, la finalizare fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru comiterea infracţiunilor de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice", a precizat Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

Adrian Sobaru le-a strigat jandarmilor care l-au imobilizat: "Vă place cum arată ţara asta?".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-26Parerea ta...

SERGIU
26 Sep 2014

in tari civilizate se cheama terorism. evident se pedepseste dupa caz!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine