2019-10-23 13:39

METEO. Meteorologii anunță un nou val de NINSORI, dar și frig de crapă pietrele

 |  13:33
METEO. Meteorologii anunță un nou val de NINSORI, dar și frig de crapă pietrele

Vremea de miercuri, pe 9 ianuarie, se menține deosebit de rece, chiar dacă temperaturile maxime vor fi pozitive, în majoriatatea zonelor țării. Mai mult, se anunţă ninsori în centrul şi vestul ţării, care se vor extinde, începând de mâine în ziua de joi, în sud, centru şi est, unde local se vor cumula peste 10...15 l/mp.

Meteorologii notează că, pe durata acestei săptămâni, temperatura medie a aerului va fi mai coborâtă decât cea normală pentru acest interval la nivelul întregii ţări, cu o abatere termică negativă mai accentuată în zonele montane. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a teritoriului, iar excedentul va fi mai pronunţat în estul şi sud-estul teritoriului, precum şi în zona munţilor Apuseni, potrivit Agerpres.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, ziua pe crestele montane unde va spulbera zăpada sau va viscoli ninsoarea, iar în cursul nopţii în special în Dobrogea. Valorile termice vor creşte semnificativ faţă de intervalul precedent şi se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice datei. Prognoza meteo estimează că se vor înregistra maxime cuprinse între -5 grade în nordul Moldovei şi 6 grade pe litoral, şi minime, în general, între -10 şi 2 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferica va scădea în sudul şi sud-estul ţării.

Miercuri, în Capitală, vremea va fi în general închisă, dar se va încălzi faţă de intervalul anterior. Pe parcursul nopţii temporar vor fi precipitaţii în general slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad. Presiunea atmosferica va scădea.

Vremea pe 10 ianuarie

Vremea de joi, 10 ianuarie, se va menţine în general închisă și se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, în sud, centru şi est, unde local se vor cumula peste 10…15 l/mp, dar în restul ţării acestea vor fi slabe şi pe arii restrânse, potrivit meteorologilor. În extremitatea de sud-est a teritoriului, în cursul zilei vor predomina ploile, iar noaptea vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea temporar intensificări în regiunile estice şi la munte, cu viteze mai mari pe crestele montane, în Moldova şi pe litoral, iar în celelalte zone va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -3 şi 5 grade, iar cele minime se vor situa între -8 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 1 grad pe litoral.

Vremea pe 11 ianuarie

Vineri, 11 ianuarie, vremea va fi în continuare în general închisă şi mai rece decât în mod obişnuit la această dată, chiar geroasă noaptea, mai ales în nord-est şi în depresiuni. Va ninge în general slab, în cursul zilei în estul, sud-estul, local în centrul ţării şi izolat în rest, iar noaptea îndeosebi în nord-vest şi la munte. Vântul va avea intensificări în zonele montane, până la tare pe creste, dar local şi în restul teritoriului, mai ales în regiunile extracarpatice, astfel ninsoarea va fi viscolită, iar zăpada spulberată. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 3 grade, iar cele minime, între -14 şi -2 grade, citeaza Libertatea.

De asemenea, în intervalul 14 - 21 ianuarie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în sud-vestul ţării. În privinţa regimului pluviometric, acesta va fi excedentar în regiunile intra-carpatice, mai ales în zona munţilor Apuseni şi în extremitatea nordică a ţării. În rest, cantităţile de precipitaţii vor fi uşor deficitare.

În ultima săptămână din ianuarie, estimările de specialitate arată că temperaturile medii se vor situa uşor peste cele normale pentru această perioadă în sudul şi sud-estul teritoriului şi vor fi apropiate de mediile climatologice ale intervalului în rest. Totodată, cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare la nivelul întregii ţări.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray