2020-04-07 10:40

METEO. Vin ploile, dar temperaturile rămân ridicate!

 |  17:02
METEO. Vin ploile, dar temperaturile rămân ridicate!

Prognoza meteo pentru următoarele două zile arată că temperatură se vor situa în continuare cu mult peste cele specifice perioade din calendar. Totuși, cerul va prezenta înnorări care vor duce la apariţia ploilor în mai multe regiuni.

MARŢI

Valorile termice, în creștere față de intervalul anterior, se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice pentru a doua decadă a lunii noiembrie, maximele urmând a se încadra între 15 și 24 de grade, iar minimele între 4 și 15 grade. În vest, sud-vest și în centru, precum și în zonele montane și submontane aferente, vor fi înnorări în special seara și noaptea, iar pe arii restrânse temporar va ploua. În restul teritoriului, cerul va fi variabil cu nebulozitate joasă sau ceață, posibil asociată cu burniță, local în primele ore ale zilei și pe arii restrânse în a doua parte a intervalului. Vântul va avea intensificări la munte în special pe creste unde va sufla cu peste 100 km/h, dar local și temporar, la cote mai reduse și în restul teritoriului.

La București, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru a doua decadă a lunii noiembrie, cu o temperatură maximă de 21...22 de grade și o minimă în jurul a 10 grade. Cerul va fi variabil, cu nori joși sau ceață, la începutul intervalului și foarte probabil din nou în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat.

MIERCURI

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei. Cerul va avea înnorări, mai accentuate în jumătatea de vest a țării și la munte, unde local și temporar va ploua. Cu o probabilitate mai mare în vestul Carpaților Meridionali și în Munții Banatului, precum și în zonele deluroase aferente, ploile vor fi moderate cantitativ, iar pe arii în general restrânse se vor înregistra cantități de apă însemnate. Vântul va continua să aibă intensificări la munte, în special pe creste, unde la rafală se vor depăși viteze de 100 km/h, dar local și temporar însă la cote mult mai reduse și în restul teritoriului - îndeosebi în vest, centru și nord. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 22 de grade, iar cele minime între 6 și 14 grade. Pe spații mici, dimineața și noaptea va fi ceață.

În Capitală, valorile de temperatură se vor situa în continuare cu mult peste cele climatologic specifice acestei perioade din an. Cerul va avea înnorări, dimineața vor fi condiții de ceață, iar în a doua parte a intervalului trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 19...20 de grade, iar cea minimă de 11...12 grade.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine