2019-12-15 18:32

Meteorogii au emis PROGNOZA pentru lunile de VARĂ: caniculă, secetă şi furtuni

 |  15:12
Meteorogii au emis PROGNOZA pentru lunile de VARĂ: caniculă, secetă şi furtuni

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele trei luni. Va fi o vară caniculară, implicit secetoasă, dar şi cu numeroase furtuni violente.

"Sunt aşteptate valori ale temperaturiilor de peste 35 de grade Celsius în toate lunile de vară, având astfel un regim al valorilor peste normal, ceea ce indica şi instalarea caniculei pentru perioade îndelungate. Pentru lunile următoarele semnalele arată că seceta se va instala îndeseobi în regiunile în care temperaturile vor fi mai ridicate, respectiv sud, sud-est şi est ale teritoriului ţării. De asemenea, estimările ne indică faptul că precipitaţiile pe parcursul verii vor avea un caracter de ploi torenţiale, cantităţi de apă ridicate într-un interval foarte scurt", a declarat pentru România TV directorul ANM, Florinela Georgescu.

IUNIE

Temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de norma climatologică în regiunile nordice și centrale și mai ridicate în restul teritoriului. Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

IULIE

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât normal, îndeosebi în regiunile sudice, sud-estice și vestice. Cantitățile totale lunare de precipitații se vor situa sub mediile climatologice în toate regiunile, deficitul cel mai pronunțat fiind de așteptat în sud-est și sud.

AUGUST

Temperaturile medii vor continua să se situeze peste norma climatologică, în cea mai mare parte a țării. Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în toate regiunile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray