2020-01-24 14:05

Meteorologii prelungesc informarea de ploi, temperaturi scăzute şi ninsori la munte

 |  11:58
Meteorologii prelungesc informarea de ploi, temperaturi scăzute şi ninsori la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit informarea de ploi, ninsori la munte, temperaturi scăzute și brumă până vineri dimineaţa, la ora 10.00, la nivelul întregii țări.

Meteorologii anunţă că, în intervalul 6 octombrie, ora 10:30 — 7 octombrie, ora 10:00, în Maramureș, Crișana, precum și în nord-vestul Transilvaniei va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși local 15 litri/metrul pătrat și, izolat, 25 — 30 l/mp.

Potrivit ANM, în zona de munte vor predomina ninsorile și, în special în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, se va depune strat nou de zăpadă.

Sursa citată mai precizează că temporar vântul va avea intensificări în nord-vestul teritoriului, dar mai ales la munte, unde vitezele la rafală vor atinge 65 — 70 kilometri/oră.

De asemenea, vremea se va menține deosebit de rece în special în regiunile intra-carpatice, temperaturile minime fiind negative local în Transilvania și pe arii restrânse în Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei, unde se va produce brumă.

ANM mai anunţă că, începând din seara zilei de vineri, 7 octombrie, și până în după-amiaza zilei de sâmbătă, 8 octombrie, ploile se vor extinde treptat și vor cuprinde regiunile din jumătatea de sud-est a teritoriului, unde cantitățile de apă vor fi însemnate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine