2020-05-31 14:13

Metrorex vrea să cumpere 26 de trenuri noi

 |  17:40
Metrorex vrea să cumpere 26 de trenuri noi

Metrorex vrea anularea vechii proceduri și organizarea alteia noi, în care să fie cumpărate doar 26 de trenuri, dupa ce DNA a început investigații privind licitația de achiziționare a 51 de trenuri de metrou in 2014.

Regia de transportul cu metroul Metrorex va renunța la achiziția a 51 de trenuri de metrou în cadrul unei proceduri începute în 2014, însă va demara o nouă procedură în care va cumpăra doar 26 de garnituri. Numărul mai mic de garnituri achiziționate este explicabil prin impărțirea proiectului Magistralei 5 în trei tronsoane, din care ultima Iancului – Pantelimon se va realiza de abia în perioada 2023-2028.

”Așa încât, la momentul actual, avem nevoie de 26 de trenuri de metrou. Noi am făcut o adresă la Agenția Națională de Achiziții Publice pentru a ne lămuri dacă putem să anulăm acea licitație și am primit un răspuns în sensul că acea licitație se poate anula și putem declanșa o nouă procedură de achiziție în contextul noii strategii", a explicat dumincă directorul Metrorex, Marin Aldea, potrivit Digi24.ro

"Licitația pentru trenurile noi, după răspunsul ANAP, ar putea avea loc la începutul anului viitor, iar trenurile vin de obicei cam după un an jumătate — doi ani. Cam atât durează, dacă nu sunt contestații sau nu apar alte probleme", a explicat șeful Metrorex.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine