2020-07-07 00:37

Mii de MAŞINI verificate în trafic. Deficienţe periculoase descoperite de poliţişti

 |  13:56
Mii de MAŞINI verificate în trafic. Deficienţe periculoase descoperite de poliţişti

Poliţiştii au verificat, în ultimele două zile, peste 10.000 de maşini. În urma raziei au fost aplicate 5.700 de sancţiuni pentru nereguli precum defecţiuni la sistemele de frânare, direcţie, iluminare sau altele care puneau în pericol siguranţa în trafic.

La acţiunea desfăşurată în perioada 14-15 februarie, au participat aproape 1.000 de poliţişti rutieri şi peste 100 de specialişti din cadrul Regiei Autonome - Registrul Auto Român, care au fost prezenţi în trafic pentru prevenirea accidentelor produse din cauza deficienţelor maşinilor. Au fost verificate peste 10.000 de maşini.

„Din totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate, 120 au fost pentru deficienţe ale sistemului de rulare, 17 pentru nereguli ale mecanismului de direcţie şi 12 pentru deficienţe ale sistemul de frânare. Prezenţa unor probleme tehnice la aceste sisteme poate pune în pericol siguranţa circulaţiei, poliţiştii dispunând măsuri pentru remedierea lor”, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), printr-un comunicat de presă.

Astfel, pentru deficienţe periculoase la sistemul de frânare, au fost reţinute 4 permise de conducere, iar pentru deficienţe periculoase la mecanismul de direcţie, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere.

„Pe parcursul celor 2 zile, echipele de control au sancţionat 152 de şoferi care aveau aplicate folii neomologate sau tratamente chimice pe parbriz, geamurile laterale sau lunetă, 109 şoferi care nu aveau inspecţia tehnică periodică şi alţi 60 de şoferi care utilizau luminile de ceaţă în alte condiţii decât cele necesare. De asemenea, poliţiştii au aplicat 482 de sancţiuni pentru existenţa unor instalaţii de iluminare şi semnalizare necorespunzătoare normelor în vigoare si au retras 640 de certificate de înmatriculare”, mai arată sursa citată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz