2020-07-11 02:15

Mii de perechi de încălțăminte, confiscate de Poliția de Frontieră, la Giurgiu

 |  16:44
Mii de perechi de încălțăminte, confiscate de Poliția de Frontieră, la Giurgiu

Aproximativ 6.000 de perechi de încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de 570.000 de euro, au fost confiscate de poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, de la un cetăţean bulgar ce le transporta din Grecia pentru o societate comercială din România.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară un cetăţean bulgar în vârstă de 66 de ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Bulgaria, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, încălţăminte din Grecia pentru o societate din România. Cu ocazia controlului efectuat în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autocamionului, cantitatea totală de 5.680 perechi de încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute. La cercetări, cetăţeanul bulgar a declarat că este angajatul firmei de transport şi nu avea cunoştinţă despre faptul că bunurile sunt contrafăcute", se arată într-un comunicat de presă al ITPF Giurgiu.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de aproximativ 570.000 de euro, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Giurgiu.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, la finalizare urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

La finalul săptămânii trecute poliţiştii de frontieră din cadrul IPTF Giurgiu au mai confiscat peste 9.800 de articole textile, încălţăminte şi parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 300.000 de euro, de la patru cetăţeni turci care au încercat să le introducă ilegal în ţară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-28Parerea ta...

TILICA
28 Ian 2020

practica e veche de 30 de ani , dar niciodata nu-i prea tarziu daca se recupereaza FRAUDA DIN URMA atat de la faptuitori cat si de la autoritatile statului; politie de frontiera, vamesi si ANAF-isti......
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz