2020-07-08 18:06

Ministerul Educaţiei: 42.261 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

 |  18:16
Ministerul Educaţiei: 42.261 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

Ministerul Educaţiei a anunţat luni, într-un comunicat de presă, că un număr de 42.261 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru sesiunea de toamnă (august-septembrie) a examenului de Bacalaureat 2016.

Examenul începe marţi cu probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Acestea se vor desfășura în intervalul 16-17 august, în timp ce evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională va avea loc între 17-19 august. Ultima probă orală — evaluarea competențelor digitale va avea loc pe 18 și 19 august.

Potrivit sursei citate, dintre cei 42.261 de absolvenți de liceu înscriși, 27.848 provin din promoția curentă, iar 14.413 din seriile anterioare.

Ministerul Educaţiei a anunţat că subiectele pentru probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare și cuprind texte literare și nonliterare, funcționale și nonfuncționale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probele scrise și nota 5 la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz