2020-05-29 04:41

Ministerul Educaţiei: când şi cum cresc salariile din învăţământ

 |  19:21
Ministerul Educaţiei: când şi cum cresc salariile din învăţământ

Potrivit proiectului Ministerului Educaţiei, toate salariile pentru personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, instituţiile de învăţământ superior de stat, inspectorate şcolare, minister şi unităţi subordonate vor creşte cu 15 la sută.

Conform proiectului, începând cu 1 decembrie 2015, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic din învăţământ se majorează cu 15% faţă de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2015. Calculul se face, ca şi până acum, la salariul brut astfel încât banii în plus în buzunarele profesorilor vor fi de doar 7-8%.

De drepturile salariale majorate, în urma aplicării ordonanţei de urgenţă, vor beneficia în total 359.810 persoane, respectiv: 290.000 de persoane din învăţământul preuniversitar de stat, 7.850 de persoane din unităţile finanţate integral de la bugetul de stat, 57.500 de persoane din învăţământul universitar şi 4.460 de persoane din unităţile finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-28

In legatura cu acest articol...

Rovana Plumb: Acum e cel mai bun moment pentru creşterea salariilor

Victor Ponta: FMI nu este de acord cu creșterea salariilor în Educație și Sănătate

Aproape un milion de bugetari vor lua salariile din decembrie în avans
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine