2020-08-09 20:30

Ministerul Educației începe verificarea tezelor de doctorat

 |  19:51
Ministerul Educației începe verificarea tezelor de doctorat

Ministerul Educației a demarat procedura de analiză a tezelor de doctorat unde au existat sesizări privind suspiciuni de plagiat, cum ar fi în cazurile lui Victor Ponta, Gabriel Oprea și Petre Tobă, iar în maximum 45 de zile, aceștia ar putea rămâne fără titlul de doctor.

Ministerul Educației, prin Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), ar putea retrage în 45 de zile începând de luni, 9 mai, titlul de doctor lui Victor Ponta, Gabriel Oprea, Neculai Onțanu, Bogdan Licu, Loredana Radu, Adela Popescu, Mihai Stănișoară, Dumitru Pârvu și Petre Tobă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei, a confirmat în exclusivitate pentru Mediafax că ministrul Educației, Adrian Curaj, a solicitat, astăzi, la CNATDCU inițierea demersurilor necesare pentru analiza și soluționarea distinctă a cazurilor sesizate în 15 martie la UEFISCDI privind suspiciunile de plagiat în cazul mai multor foști și actuali demnitari și persoane publice, printre care Victor Ponta, Gabriel Oprea și Petre Tobă.

Este vorba de o sesizare făcută de patru cercetători români care lucrează în străinătate, dr. Cristian Dogaru de la University Campus Suffolk din Marea Britanie, dr. Lucian Ancu de la Universitatea din Geneva, Elveția, profesorul Horia Cornean de la Universitatea Aalborg din Danemarca și profesorul Vladimir Tismăneanu de la Universitatea din Maryland, SUA.

„În egală măsură, am trimis universităților la care persoanele în cauză și-au susținut tezele de doctorat să trimită la CNATDCU copii ale tezelor, pentru analiza în comisiile de specialitate. Totodată, am solicitat, potrivit Regulamentului de organizare și funcționare CNATDCU, ca în termenul prevăzut, să se pronunțe asupra sesizărilor”, a explicat Amarandei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-09Parerea ta...

BLA , BLA
09 Mai 2016

Ha , ha , si bani cind ii ia inapoi ? Dar profesori care au semnat ? Nu sint multi decit 5 000 de doctori pe an . In 26 ani , citi ia bani din fondurile de pensi al nostru ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz