2020-02-23 10:32

Ministerul Educaţiei: Părinţii îşi pot înscrie copiii la grădiniţă până pe 1 august

 |  10:07
Ministerul Educaţiei: Părinţii îşi pot înscrie copiii la grădiniţă până pe 1 august

Părinții își pot înscrie copiii la grădiniță de luni până pe 1 august, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. Sursa citată a mai precizat că înscrierile pot continua și după această dată, dacă mai există locuri disponibile.

În vederea cuprinderii copiilor cu vârste între 3 și 6 ani în învățământul preșcolar, se derulează, succesiv, următoarele etape: reînscrierea copiilor care frecventează unitatea de învățământ preșcolar în acest an școlar și doresc să o frecventeze și în anul școlar 2015-2016 și înscrierea copiilor nou-veniți.

Ministerul Educaţiei a precizat că reînscrierile au început pe 27 aprilie iar înscrierile se vor derula în intervalul 11 mai - 1 august. Înscrierile pot continua și după această dată, dacă mai există locuri disponibile.

Sursa citată a mai menţionat că ocuparea locurilor rămase libere după reînscriere se va face în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă - grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) și grupa mică (copii de 2-3 ani).

Perioadele de înscriere și reînscriere la nivelul fiecărei grădinițe și orarul aferent sunt stabilite de conducerea respectivelor unități de învățământ.

În limita locurilor rămase și, dacă este cazul, înscrierea se face pe baza criteriilor generale de departajare pe care grădinițele le aplică atunci când există mai multe solicitări decât numărul de locuri (de exemplu: apropierea de domiciliul copilului, existența a unui frate/ a unei surori al/ a copilului, înmatriculat/ înmatriculată în unitatea de învățământ la care se solicită înscrierea, părinte/ tutore unic întreținător de familie, existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine