2020-07-10 04:14

Ministerul Finanțelor dă SEMNALUL: ”E nevoie de o reformă a sistemului de PENSII”

 |  00:34
Ministerul Finanțelor dă SEMNALUL: ”E nevoie de o reformă a sistemului de PENSII”

Sistemul de pensii, aşa cum arată acum, este falimentar şi peste 20-30 de ani nu vom avea bani să plătim pensiile decreţeilor, a declarat, joi seara, la B1 TV, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, atrăgând atenţia că este nevoie urgent de o reformă a acestui sistem, potrivit Agerpres.

"Aşa cum arată azi sistemul nostru de pensii, având în vedere ce se va întâmpla cu cei ca mine, care vom ieşi la pensie peste 20 de ani, perioada decreţeilor, sistemul de azi de pensii este falimentar. Nu vom avem pensii să plătim pentru ei în 20-30 de ani. Dacă ne bazăm pe ce este azi, cum se face acest sistem azi de alimentare din contribuţii şi apoi Pilon 2, nu avem pensii. De aceea este nevoie urgentă de reforma întregului sistem de pensii", a explicat Cîţu.

El a precizat că sistemul ar trebui reaşezat, iar componenta privată să fie mult mai importantă, deoarece, dată fiind problema demografică şi plecarea din ţară a multora, nu va mai avea cine să plătească pensiile.

"Reaşezat. Aşa cum văd eu, ar fi componenta asta privată să fie mult mai importantă, pentru că acolo ai randamente, acolo îţi creşti de fapt pensia, în partea cealaltă nu. Acolo ai deficit. Dar asta trebuie făcută urgent, pentru că au făcut şi ţările dezvoltate care au această problema demografică. Au început să o facă şi britanicii, şi Noua Zeelandă, şi Australia. Şi-au dat seama că nu mai pot să susţină acest sistem şi au făcut reforma. Pentru noi este vital să o facem azi, pentru că, vă spun, aşa cum arată, este falimentar. Şi nu vă spun numai eu. Uitaţi-vă la toate analizele făcute de administratorii privaţi de pensii şi Comisia Europeană. Cum arată demografia, pentru că la noi în fiecare an pleacă oameni din România şi noi rămânem aici. Noi am contribuit şi nu mai are cine să ne plătească pensia în 20 de ani. Şi atunci trebuie o reformă urgentă a sistemului, nu legea, sistemul de pensii", a mai spus ministrul Finanţelor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-20Parerea ta...

BASTON
20 Dec 2019

Care decretei peste 30 de ani ?
FINANTE
20 Dec 2019

din pacate catu continua sa bata campii.este un om bolnav.este grav ca tot timpul transmite mesaje negative si sperie vrea sa sperie.pai desfiintati pensiile speciale .sa iasa si sa spuna daca se tot plange ca o baba de ce a marit bugetul la mai cu 13 la suta la sri la spp la sts .cam ciudat nu.adica pentru paraziti si aparatori ai infractorilor au bani pentru copii si pensionari nu.anre cnair cna asf si alte agentii trebuiesc desfiintate. nu au nici o influenta buna in societate .bani aruncati in vant.tva 16 la suta o masura foarte buna .se va reduce evaziune tva si a returnarilor tva ca aici e marea mafie a min de finante.el nu intelege.ce facultate a terminat?astia fac burtile grase la bugetari care nu fac nimic.fara obiective fara logica.orban o dezamagie in fapte si gandire.catu un oprtunist mediocru.ceea ce inteleg acesti vagabonzi este ca romanii frumosi si liberi nu mai pot fi mintiti si amenentati.
CAPUSE
20 Dec 2019

Termina cu debandada si hotia lui URSOICA OLPUTA . Fa reforma adevarara dupa grila de salarizare . ASA SAU DISTRUS TOATE IMPERIILE . CU FAVORITI PATRICIENI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz