2020-08-13 06:32

Ministerul întârzie rezultatele, iar editorii anunţă că manualele şcolare nu vor fi gata la timp

 |  21:01
Ministerul întârzie rezultatele, iar editorii anunţă că manualele şcolare nu vor fi gata la timp

La o săptămână după ce anunţa că manualele şcolare pentru elevii din clasele I şi a II-a vor fi gata până la 15 septembrie, Ministerul Educaţiei înregistrează o nouă întârziere cu licitaţia. Rezultatele şi câştigătorii nu au fost anunţaţi nici până în prezent, deşi data-limită era 28 iulie.

„M-am uitat pe o listă. Pentru manualele de clasa I, cred că sunt aproximativ 10 ofertanţi, iar pentru manualele de clasa a II-a cred că am vazut şase-şapte ofertanţi. Evident că la 15 septembrie vom avea cărţi pentru clasa I şi clasa a II-a. Şi cu varianta electronică”, anunţa ministrul Remus Pricopie în urmă cu o săptămână, vorbind despre mai multe piedici puse de editori. În calendarul asumat de Ministerul Educaţiei, se preciza că data de 28 iulie este cea finală pentru comunicarea rezultatelor licitaţiei. La trei zile de la data-limită, ministerul nu a făcut nici un anunţ, iar Federaţia Editorilor din România a avertizat că timpul rămas va fi insuficient pentru tipărirea manualelor şi expedierea acestora în teritoriu în timp util. Organizaţia a contestat în mai multe rânduri, ultima oară în iunie la Curtea de Apel Bucureşti, atunci când a cerut reeşalonarea graficului licitaţiei în urma deciziei CNSC din 19 mai, ce prelungise termenul de prezentare a ofertelor cu 45 de zile. „Avertizăm că va rămâne timp insuficient pentru tipărirea manualelor și pentru expedierea acestora în teritoriu, lucru de care Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) şi conducerea ministerului nu par a fi preocupate, aşa cum nu par a fi deranjate nici de prețurile neobișnuit de mici cu care s-au prezentat la licitaţie unii competitori”, a fost avertismentul transmis de FER.

Cer explicaţii publice

Reprezentanţii Federaţiei Editorilor „solicită CNEE să explice public cum va reuşi să mobilizeze în vacanţă cadrele didactice spre a viziona ofertele de manuale şi a transmite în timp util opţiunea către propriile şcoli, cine şi când va centraliza comenzile din teritoriu la inspectoratele şcolare şi la nivelul ministerului”. Conform calendarului, în perioada 18-22 august, va avea loc centralizarea, de către inspectoratele şcolare, a comenzilor şi încheierea contractelor subsecvente de furnizare a manualelor şcolare pentru clasele I şi a II-a. „În acest context, pentru o deplină transparență și pentru a evita suspiciunile de ajustare a unor comenzi «pe traseu», solicităm ca școlile să transmită concomitent tirajul solicitat atât la ISJ, cât și pe coordonatele noastre de e-mail și fax, urmând ca noi să transmitem rapid informația la fiecare ofertant”, a mai transmis FER într-un comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-30Parerea ta...

GOE
31 Iul 2014

Si elevii claselor a XI-a si a XII-a ar trebui sa primeasca manuale GRATUITE ! Cum sa faci cursul . . . SUPERIOR al liceului . . . fara manuale ? Sub nivelul seralului din alte vremuri !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz