2020-02-18 21:45

Ministerul Mediului vrea să împuște aproape două mii de animale protejate

 |  22:59
Ministerul Mediului vrea să împuște aproape două mii de animale protejate

Aproape 1.700 de animale sălbatice aflate sub strictă protecţie ar putea ajunge anul viitor pe lista neagră. Ministerul Mediului propune ca sute de urşi, lupi şi pisici sălbatice să poata fi împuşcate pentru a preveni pagubele produse în gospodării şi ferme agricole.

Activiştii de mediu spun că interesul vânătorilor dictează şi că mai întâi este nevoie de un recensământ exact al tuturor vietăţilor pădurii. Dacă despre urşi se ştie că produc pagube serioase în gospodării şi la stâne, pisicile sălbatice cad victime din cauza unei negocieri proaste la Uniunea Europeană. Oficialii de la Mediu spun că directiva Habitate le permite tuturor ţărilor UE derogări în scopul prevenirii unor pagube importante, în special asupra culturilor agricole, animalelor domestice, fermelor, pădurilor, exploataţiilor piscicole, apelor şi altor bunuri. Proiectul Ministerului Mediului este în dezbatere publică până vineri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-29Parerea ta...

ANONIM
30 Sep 2016

Despre FAUNA padurilor si cea acvatica din Ro se poate spune ca anumite specii sunt pe cale de disparitie datorita BRACONAJULUI excesiv dar si taierii in stil barbar al padurilor si distrugerii albiilor de rauri distrugandu-le habitaclu. Analistul care prezinta fara just temei cresterea nr de animale salbatice pentru emiterea ORDINULUI de catre MINISTRU MEDIULUI nu-i de buna credinta. El este de partea celor care au capturat Ro dupa 1989 lacomi si rautaciosi si care doresc sa fure legal fara limita din AVUTIA NATIONALA. CUM DE AU SCAPT DE ORDINUL IN CAUZA VULPILE ????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine