2020-08-04 21:10

Ministerul Muncii, o nouă ofertă privind salariile din învăţământ

 |  08:02
Ministerul Muncii, o nouă ofertă privind salariile din învăţământ

Ministerul Muncii a lansat o nouă ofertă privind salariile din învăţământ, aceasta presupunând trei etape de aplicare. Astfel, corecţiile ar urma să fie implementate începând cu august 2016, noua grilă de salarizare din august 2017, iar bonusul de performanţă din ianuarie 2018.

Potrivit propunerii Ministerului Muncii, în învăţământul preuniversitar, o învăţătoare sau educatoare cu studii liceale, aflată la începutul carierei, porneşte de la un salariu de 1.480 de lei. Cel mai mare salariu de bază din această categorie îl vor avea cadrele didactice cu peste 40 de ani vechime, respectiv 1.990 de lei, suma putând ajunge la 2.265 dacă gradaţia este definitivă.

În învătământul preuniversitar, în cazul unui profesor cu studii superioare de scurtă durată şi grad didactic debutant, salariul de pornire propus este de 1.650 de lei. Un profesor debutant, cu studii superioare de lungă durată, va avea un salariu de bază de 1.749 de lei, cel mai mare salariu propus în învăţământul preuniversitar fiind de 3.662 de lei în cazul profesorilor cu o vechime de peste 40 de ani în muncă şi gradul didactic I.

În cazul învăţământului universitar, salariile pornesc de la 2.178 de lei în cazul unui asistent cu vechime de până la trei ani. După peste 40 de decenii la catedră, un profesor universitar poate aea un salariu de 6.866 de lei pe lună,

Salarii mai mari vor avea şi profesorii care au funcţii de conducere în cadrul universităţilor sau facultăţilor, şi anume: un şef de catedră, gradul II va avea salariul de bază de 7172, un decan – 7.586, iar un rector grad II - 8732 lei.

Proiectul elaborat de Ministerul Muncii mai prevede că personalul didactic calificat de predare şi conducere care îşi desfăşoară activitatea în localităţi izolate primeşte o indemnizaţie de până la 20% din salariul de bază. Şi cadrele didactice din învăţământul special beneficiază de o creştere cu 15% a salariilor de bază.

Potrivit calculelor Ministerului Muncii, impactul bugetar suplimentar anual al introducerii noii grile ar fi de 1 miliard de lei. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz