2020-08-10 03:07

Ministerul Muncii vrea scoaterea sănătăţii şi a asistenţei sociale din Legea salarizării unitare

 |  14:26
Ministerul Muncii vrea scoaterea sănătăţii şi a asistenţei sociale din Legea salarizării unitare

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a propus scoaterea sănătăţii şi asistenţei sociale din Legea salarizării unitare şi elaborarea unei legi separate privind salarizarea angajaţilor din aceste domenii.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a precizat, pentru Mediafax, că în întâlnirea de miercuri cu reprezentanţii Guvernului, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a avansat o propunere privind scoaterea sistemului sanitar şi a asistenţei sociale din Legea 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

"Ne-a cerut ca în şapte zile să ne gândim dacă am vrea ca sănătatea şi asistenţa socială să iasă din Legea salarizării unitare. (...) Urmează ca noi să ne consultăm şi să decidem", a afirmat Marius Sepi.

În cazul în care sindicaliştii îşi vor da acordul, ar urma să fie elaborată o lege separată care să stabilească salarizarea angajaţilor din domeniile sănătate şi asistenţă socială.

La întâlnirea de miercuri au participat ministrul Muncii, Familiei, Rovana Plumb, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, şi ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.

În cadrul întrevederii s-a mai discutat despre extinderea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate, creşterea procentului acordat spitalelor publice din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi adoptarea unui nou regulament de acordare a sporurilor.

Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, a precizat, într-un comunicat de presă, că următoarea întâlnire va avea loc în perioada 20-25 mai.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-16Parerea ta...

ANONIM
16 Apr 2015

Sa binecuvinteze ACEASTA PACATOASA publicului de ce a renuntat la o functie de europarlamentar platita cu 10 mii de euro pt una de ministru platita cu 1 mie de euro in timp ce are datorii lunare de 5 mii de euro. Din acest rationament se poate deduce daca e penala sau nu..................
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz