2019-10-23 00:54

Ministerul Sănătăţii: Sperăm ca mortalitatea să fie redusă în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic

 |  13:36
Ministerul Sănătăţii: Sperăm ca mortalitatea să fie redusă în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic

Corina Pop, secretarul de stat în Ministerul Sănătății (MS) şi-a exprimat speranţa ca mortalitatea să fie redusă în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic, internați la Spitalul "Marie Curie" din Capitală.

"Medicii de la "Marie Curie" s-au mobilizat exemplar. Sperăm ca mortalitatea să fie redusă. Ancheta epidemiologică nu este terminată. Sursa de infecție inițială nu este cunoscută încă. DSP-urile și toate comisiile, inclusiv conduse de minister, comisiile locale fac eforturi pentru a afla sursa. Sperăm ca pacienții să fie salvați cu ajutorul medicilor de la "Marie Curie". INSP face ancheta epidemiologică, însă acolo ancheta este condusă de MS împreună cu DSP-urile, este o anchetă dificilă. Ancheta epidemiologică este dificilă în orice țară europeană", a afirmat secretarul de stat, potrivit Agerpres.

Aceasta a ţinut să precizeze că „moartea fiecărui copil este o tragedie, este o durere și pentru familie și pentru societate și pentru medicii care, sunt sigură, s-au luptat”.

„Sunt exemplari, se luptă pe viață și pe moarte. Să fii pediatru astăzi în România este o chestiune de vocație. Îmi pare rău, sper ca mortalitatea să fie redusă. Nu se pune problema de vaccinuri în momentul de față. Se pune problema de salvarea vieții pacienților și descoperirea cât mai repede, în urma anchetei epidemiologice, a sursei de infestare pentru a nu mai fi descoperite cazuri noi", a completat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-15

In legatura cu acest articol...

Încă un copil din Argeş a murit luni din cauza unei infecţii digestive grave

DSP Argeş anunţă că probele de lapte praf și apă plată analizate sunt conforme
Parerea ta...

MARIAN
17 Feb 2016

La vreun medicament sau vaccin, s-a gandit cineva??? Dar la alimentele din market pt bebelusi?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray